top of page
Keresés
  • Szerző képePapp Zsolt

Állásbörze: a Széchenyi István Egyetem a munkakeresésben is segít hallgatóinak

Nagy népszerűségnek örvendett a Széchenyi István Egyetem áprilisi Állásbörzéje az intézmény hallgatói körében, akik közel ötven vállalkozással és intézménnyel kerülhettek közelebbi kapcsolatba. A fiatalok közül sokan találják meg gyakorlati helyüket, sőt állásukat is a félévente megrendezett programon.


A Széchenyi István Egyetem Állásbörzéje hallgatóknak, diplomásoknak, pályakezdőknek és szakképzett fiataloknak kínál kapcsolatépítési lehetőséget a munkaerőpiaci szereplőkkel. A térség jelentős gazdasági szereplői és folglalkoztatói, az egyetem ipari partnerei saját standokon mutatkoztak be az érdeklődőknek.

Ismét sokakat vonzott a Széchenyi István Egyetem Állásbörzéje. (Fotó: Adorján András)
„A kiállításon közel ötven céggel, intézménnyel és több száz nyitott pozícióval, vagyis gyakorlati és álláslehetőséggel találkozhattak hallgatóink. Az érdeklődők számos tippet kaphattak a munkakereséssel, az önéletrajzírással, a motivációs levél készítésével vagy épp az interjúzással kapcsolatban. Intézményünk volt hallgatója, Dallos Csilla karriertanácsadóként segített ebben, ahogy korábban több alkalommal tették ezt az emberi erőforrás tanácsadó mesterszakos hallgatóink”

mondta el kérdésünkre Zentai Effi, az egyetem karrier szakreferense. Hozzátette, a nyitott standok mellett egy interjúfülkét is felállítottak, ahol az érdeklődőkkel rögtön elbeszélgethettek a HR-szakemberek. Kiemelte, a kiállítás nemcsak az egyetemistákat célozta meg: a Pályaorientációs és Marketing Központ közreműködésével például a Győri SZC Lukács Sándor Járműipari és Gépészeti Technikum és Kollégium diákjai is szép számban vettek részt a győri campus aulájában megrendezett eseményen.

A cégek konkrét ajánlatokkal várták a fiatalokat. (Fotó: Adorján András)
„Minden félévben részt veszek az Állásbörzén, mert sok hasznos információt lehet itt szerezni. Valamennyi kiállító cég nagyon segítőkész, és számos területen lehet állás- vagy gyakornoki helyet találni”

– mesélte Csajághy Levente a Széchenyi-egyetem negyedik féléves gazdaságinformatikus hallgatója. A 21 éves fiatal a Széchenyi Egyetemi Csoporthoz tartozó Techtra Technológiai Transzfer Intézet standjánál azért érdeklődött, mert leginkább az informatika, a szoftver- és hardvertervezés érdekli, és a cég többek közt ezen a területen kínál kitűnő lehetőségeket.

Csajághy Levente, a Széchenyi István Egyetem gazdaságinformatikus hallgatója a Techtra standjánál. (Fotó: Adorján András)

Barcza Sámuel harmadéves járműmérnök hallgató szakmai gyakorlati helyét keresve látogatott el a rendezvényre.

„Szeretnék minél több vállalkozást megismerni, minél több lehetőséget feltérképezni. A kiállításon szép számban vannak jelen járműipari cégek, amelyek munkatársai segítőkészek és mindent elmagyaráznak. Több olyan pozíciót is ajánlottak, ami érdekel, így könnyen előfordulhat, hogy ezek közül választok majd”

– fejtette ki.

Barcza Sámuel járműmérnök hallgató (balra) a ZalaZone Park standjánál. (Fotó: Adorján András)

A börzén résztvevő cégek nyitott pozíciói megtalálhatók az allasborze.sze.hu és a karrier.sze.hu oldalakon is. Az egyetem ezeken a felületeken a sikeres munkakereséshez, az eredményes állásinterjúhoz is hasznos tanácsokat ad.

Galéria (Fotók: Adorján András)

bottom of page