top of page
Keresés
  • Szerző képeHancz Gábor

Átadták a Pedró-Inno Pékség és Bisztrót a Széchenyi István Egyetem Győri Innovációs Parkjában

Az egyetemi polgárokat és a város lakóit egyaránt szolgálja, hogy megnyílt a Pedró-Inno Pékség és Bisztro a Széchenyi István Egyetem Győri Innovációs Parkjában. A hivatalosan április 24-én átadott, minőségi ételeket és italokat kínáló üzlet az intézmény százszázalékos tulajdonában lévő Pannon Famulus Kft. és a Pedró Pékség Kft. közös vállalkozásaként működik.


Győr egykori legendás vállalata, a keksz- és ostyagyár máig él a helyiek emlékezetében, akik közül sokan emlékeznek arra, hogy a vaníliás karika és a selyemcukor finom illata lengte be annak idején a környéket. Ezt a múltat is megidézi a Pedró-Inno Pékség és Bisztro, amely a Széchenyi István Egyetem által a gyár egykori raktárépületéből kialakított Győri Innovációs Parkban nyílt meg.

A nemzeti színű szalagot dr. Kolossváry Tamás, az egyetem Győri Innovációs Parkjának központvezetője, Szeles Szabolcs győri alpolgármester, Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő, Tukacs Roland, a Pedró Pékség Kft. munkatársa, Vajda Péter, a Pedró Pékség Kft. tulajdonosa és Sárai-Szabó Kelemen győri bencés perjel vágta át. A perjel meg is áldotta az üzletet.

Az átadóünnepségen Vajda Péter, a Pedró Pékség Kft. ügyvezetője a tervezők és a kivitelezők mellett köszönetet mondott dr. Filep Bálintnak, az egyetem elnökének, amiért az intézmény őket választotta partnernek a közös vállalkozáshoz.

„Olyan vendéglátást nyújtunk itt, ami minden betérőnek örömmel tölti el a szívét. Nemcsak egy reggelit fogyaszthatnak el, vagy egy-egy jó kenyeret vihetnek haza, hanem a baráti-családi társaságok szórakozására is lehetőség nyílik”

– mondta. Hozzáfűzte: lekötelezettek az egyetem munkatársainak.

„Nagyszerű a közös munka, minden nap tanulnunk és egyre jobbak leszünk. Ez nemcsak a vállalkozásunkat erősíti, hanem jobbá válik tőle Győr, a vármegye és hazánk is”

– emelte ki.

A Pedró-Inno Pékség és Bisztro a Széchenyi István Egyetem Győri Innovációs Parkjában kapott helyet. (Fotó: Adorján András)

Simon Róbert Balázs győri országgyűlési képviselő kijelentette: büszke arra, hogy fejlődik a város, és arra is, hogy az innovációs parkban a nemzetközi nagyvállalatok mellett az új üzlet révén magyar tulajdonban lévő kisvállalkozás is helyet kapott. „Biztos vagyok abban, hogy a vendégek elégedetten távoznak innen” – jegyezte meg.


Szeles Szabolcs győri alpolgármester, Győr-Sziget önkormányzati képviselője arról beszélt, hogy a városrész az elmúlt időszakban rengeteget fejlődött, és visszakapta régi fényét. „Fantasztikus perspektívát jelent, hogy az innovációs park által Sziget egyetemi városrész lett, és újra élettel telik meg a környék” – hangsúlyozta.

A Pedró-Inno Pékség és Bisztróban frissen sütött kenyerek, zsemlék, kiflik, péksütemények mellett különleges langalló, kávék és alkoholos italok is kaphatók. A terasszal is rendelkező üzlet vasárnap kivételével minden nap nyitva tart: hétfőtől csütörtökig 6 és 20 óra, pénteken és szombaton 6 és 24 óra között.

Az üzletben minőségi étel- és italkínálat várja a vendégeket. (Fotók: Adorján András)

bottom of page