top of page
Keresés
  • Szerző képePapp Zsolt

Érmekkel térnek haza a Széchenyi István Egyetem hallgatói az Egyetemi Világjátékokról

A Széchenyi István Egyetem sportoló-hallgatói nagyszerűen szerepeltek az egyik legnagyobb nemzetközi multisporteseményen, a kínai Csengtuban megrendezett Egyetemi Világjátékokon. Sebestyén Dalma úszásban két ezüstöt, míg Szabó Bence evezésben bronzérmet szerzett.


Az Egyetemi Világjátékokat, korábbi nevén az Universiadét a kínai Csengtuban rendezték 8 sportágban, 119 ország mintegy tízezer versenyzője részvételével. Az olimpia utáni második legnagyobb multisporteseményen a Széchenyi István Egyetem is több sportágban képviseltette magát. Az intézmény hallgatói érmekkel és értékes helyezésekkel járultak hozzá a magyar csapat sikeréhez.

Sebestyén Dalma két ezüstérmet szerzett. (Fotó: Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség)

Sebestyén Dalma, a Széchenyi István Egyetem hallgatója, az Uni-Győr Úszó SE versenyzője rendkívül erős mezőnyben vágott neki a 200 méteres női vegyesúszás döntőjének, amelyben végül 2.13,44-es időeredménnyel másodikként csapott a célba, megszerezve ezzel a magyar csapat első úszóérmét. Az úszás utolsó versenynapján 200 pillangón megismételte remek teljesítményét, és 2.09,12-es idővel ismét ezüstérmet nyert. A győri úszó egy harmadik számban is érdekelt volt, 100 méter pillangón is kiharcolta a döntőt, ahol hetedik helyen végzett.


Győr a folyók városa, ennek megfelelően a Széchenyi István Egyetem második érme is egy „vizes” sportágban született Szabó Bence révén, aki Furkó Kálmánnal (Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem) bronzérmet szerzett a férfi könnyűsúlyú kétpárevezősök versenyszámában. Habár a páros 500 méternél még a hatodik pozícióban lapátolt, a célba már harmadikként érkezett.


A szintén széchenyis Fehérvári Eszter Szili Dorinával (Szegedi Tudományegyetem) az 5. helyen ért célba a női könnyűsúlyú kétpárevezősök versenyszámában. Szabó Bence és Fehérvári Eszter egyaránt a Győri Atlétikai Club versenyzői, egyetemünk oktatójának, Alföldi Zoltánnak a tanítványai, akinek munkáját már nyolcszor ismerték el az év edzője díjjal.

Szabó Bence, Alföldi Zoltán és Furkó Kálmán (Fotó: Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség)

Az Európai Egyetemi Játékokon aranyérmes Sipőcz Richárd a világjátékok +100 kilogrammos küzdelmeiben is részt vett, a Széchenyi István Egyetem Sportegyesületének dzsúdósa végül az ötödik helyen végzett.


„A győri intézmény büszke arra, hogy hallgató-sportolói évről évre, versenyről versenyre kiváló eredményekkel öregbítik az intézmény hírnevét, egyben hozzájárulnak a magyar sport sikereihez. Az egyetem saját sportegyesülete, a partneregyesületek és kiváló sportinfrastruktúrája révén széles körű lehetőséget kínál a verseny- és a szabadidősportra egyaránt, számos módon támogatjuk hallgatóinkat, hogy tanulmányaik mellett sportpályafutásuknak is kellő figyelmet tudjanak szentelni. A Széchenyi István Egyetem közössége nevében gratulálok az Egyetemi Világjátékokon is eredményes hallgatóinknak!” – fogalmazott dr. Filep Bálint, az egyetem elnöke.

bottom of page