top of page
Keresés
  • Szerző képeHancz Gábor

Újabb évfolyam végzett a Széchenyi István Egyetem és a Rhode Island-i Egyetem kettős MBA-képzésén

A legmagasabb szintű üzleti tudás birtokába kerültek azok, akik elvégezték a Széchenyi István Egyetem és az egyesült államokbeli Rhode Island-i Egyetem kettős, az egyik legnevesebb akkreditációs szervezet által akkreditált angol nyelvű MBA-képzését.

A Széchenyi István Egyetem amerikai Rhode Island-i Egyetemmel 2020 szeptemberében indított kettős, angol nyelvű, négy féléves MBA-képzést, amelynek végén a hallgatók mindkét intézmény oklevelét megkapják.

A program különlegessége, hogy olyan alapdiplomával rendelkezők jelentkezését várja, akik vállalat- vagy intézményvezetési ambíciókkal rendelkeznek, és karrierútjukat ezzel a világszínvonalú képzéssel kívánják felgyorsítani. A program magas színvonalát mutatja, hogy az egyik legrégebben működő és legnevesebb nemzetközi szakmai akkreditációs szervezet, az AACSB által akkreditált. Ezt nemzetközi viszonylatban az üzleti iskolák mindössze öt százaléka mondhatja el magáról.

Valamennyi végzett magas színvonalú tudást szerzett a képzés során. (Fotó: Sándor Emese)

A második évfolyam hallgatói a Széchenyi István Egyetem Budapesti Innovációs és Képzési Központjában tartott ünnepségen vehették át diplomáikat. Az eseményen dr. Shaw Chen, a Rhode Island-i Egyetem Üzleti Iskolájának dékánja köszöntőjében úgy fogalmazott: minden hallgató megérdemli a legmelegebb gratulációt, mert a két év alatt mindent megtett a legmagasabb szintű szakmai eredmények eléréséért. Azt kívánta nekik, legyenek nagy ötleteik, merész terveik, innovatív és folyamatosan fenntartott vállalkozói szellemük. Felidézte: Joseph Schumpeter közgazdász, szociológus az innovációt az új vagy meglévő tudás, erőforrások, berendezések és egyéb tényezők új kombinációjaként határozta meg.

„Lényegében ez a hozzáadott értékek létrehozásának folyamata, amelynek révén új ötletek születnek és kerülnek kereskedelmi gyakorlatba. A dolgok, különösen a jó dolgok megvalósításához pedig vállalkozói szellemre van szükség. Ez egyszerűen csak egy proaktív hozzáállás, amely arra ösztönzi önöket, hogy éljenek lehetőségeikkel, és megvalósítsák innovatív ötleteiket”

– hangoztatta, majd köszönetet mondott a Széchenyi-egyetemnek a kettős képzési program támogatásáért.

Dr. Shaw Chen, a Rhode Island-i Egyetem Üzleti Iskolájának dékánja (a felvételen jobbra) is szólt a végzettekhez. (Fotó: Sándor Emese)


Commentaires


bottom of page