Keresés
  • Czeiner-Szücs Anita

A Széchenyi Egyetem büszke női mérnökeire

Imádják a munkájukat, elismertek és megbecsülést vívnak ki szakmai sikereikkel kollégáik körében azok a Széchenyi István Egyetemen végzett mérnökök, akik elküldték történetüket a MérNŐK Mesék című pályázatra. Eredményt hirdettünk.


Az utóbbi évtizedekben szinte valamennyi, korábban férfiasnak tartott szakmában természetessé vált a nők jelenléte. A mérnöki pálya azonban egy azok közül, ahol Magyarországon a nők még mindig alulreprezentáltak. A Széchenyi István Egyetem különösen büszke végzett mérnöknőire, ezért hirdette meg a „MérNŐK Mesék” című pályázatot, felhívva a figyelmet a nők számára a műszaki pályán elérhető karrierlehetőségekre.


„Imádom a munkámat”, „(…) kollégáim egyenrangú félként, munkatársként kezeltek (…)”, „elismernek ebben a munkakörben” – ilyen és ehhez hasonló részletekkel láttatták a Széchenyi-egyetem egytől egyig sikeres egykori mérnökhallgatói, hogy jó irányba haladnak, elégedettek szakmaválasztásukkal, a Széchenyi István Egyetemen professzionális, gyakorlatorientált képzést, színvonalas duális lehetőségeket és versenyképes diplomát kaptak.

Dr. Hanula Barna dékán a MérNők Mesék pályázat díjátadó ünnepségén résztvevő nyertesek körében. (Fotógaléria: Horváth Márton)


A pályázat ünnepélyes eredményhirdetésén dr. Hanula Barna, az Audi Hungaria Járműmérnöki Kar dékánja gratulált a nyerteseknek. Beszédében hangsúlyozta: a Széchenyi-egyetemen mindannyian azért dolgoznak, hogy szerethetővé, hallgatóbaráttá tegyék az egyetemi képzést, hogy a győri egyetem olyan hely legyen, ahová mindkét nem tagjai örömmel érkeznek tanulni, s később szívesen számolnak be itt is sikereikről.

„Tapasztalatból tudom, fontos a hölgyek részvétele a mérnöki képzéseken és a munkahelyeken is, hiszen így lehet kiegyensúlyozottabb ez a szakma” – hangsúlyozta a járműipari szaktekintély, aki ahogy fogalmazott: büszkeség volt áttekinteni a széchenyis alumnák sikertörténeteit, amikhez kitartást és eredményes folytatást kívánt, majd átadta a díjakat.


A MérNők Mesék pályázat nyertese Hatanek Hajnalka, a CNH Industrial Ausztria gépészmérnöke lett. A második helyen Horváth Veronika, az Attrecto Zrt. tesztautomatizálási mérnöke, a harmadikon pedig Révész Brigitta, a németországi Intech villamosmérnöke végzett. Juracsek Ivett, a Coloplast Hungary Kft. folyamatfejlesztő mérnöke különdíjban részesült.