top of page
Keresés
  • Szerző képeHancz Gábor

A Széchenyi István Egyetem fejlődésével ismerkedett Izrael magyarországi nagykövete

Izrael geopolitikai stratégiájáról beszélt a hallgatóknak tartott előadásában Yacov Hadas-Handelsman, Izrael Magyarországi nagykövete a Széchenyi István Egyetemen. A diplomata látogatásán megtekintette az intézmény Művészeti Karának és hangversenytermének otthont adó egykori zsinagógát, majd részt vett a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági évnyitóján is.


Érdeklődő hallgatókkal telt meg a Széchenyi István Egyetem Menedzsment Campus épületének terme, ahol Yacov Hadas-Handelsman, Izrael budapesti nagykövete országa geopolitikai kihívásairól tartott angol nyelvű előadást hazája geopolitikai stratégiájáról.

A diplomata többek között az orosz–ukrán háború által teremtett új kihívásokról, valamint az elmúlt években aláírt Ábrahám-megállapodásokról is beszélt a hallgatóknak.
Yacov Hadas-Handelsman nagykövet elődásában Izrael geopolitikai stratégiájáról beszélt. (Fotó: Májer Csaba József)
Az előadáson a Széchenyi István Egyetem magyar és nemzetközi hallgatói közül is sokan részt vettek. (Fotó: Májer Csaba József)

Yacov Hadas-Handelsman első alkalommal három éve járt a Széchenyi István Egyetemen, és akkor szorgalmazta a kapcsolatok erősítését izraeli felsőoktatási intézményekkel. A mostani látogatáson prof. dr. Palkovics László, a Széchenyi István Egyetemet fenntartó Széchenyi István Egyetemért Alapítvány kuratóriumi elnöke és dr. Lukács Eszter, az egyetem nemzetközi és stratégiai kapcsolatokért felelős elnökhelyettese arról adott tájékoztatást, hogy

a Széchenyi-egyetem azóta a Holon Institute of Technologyval és a Bar-Ilan Egyetemmel is együttműködési megállapodásokat kötött, amelyek hallgatói és oktatói csereprogramokra egyaránt kiterjednek.

A nagykövet a látogatáson megtekintette a Széchenyi István Egyetem Művészeti Kara zeneművészeti képzéseinek és hangversenytermének otthont adó egykori zsinagógát, ahol találkozott dr. Filep Bálinttal, az egyetem elnökével és dr. Hontvári Csabával, a kar dékánjával is, majd részt vett a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági évnyitóján.

Yacov Hadas-Handelsman izraeli nagykövet (középen) prof. dr. Palkovics Lászlóval, a Széchenyi István Egyetemet fenntartó Széchenyi István Egyetemért Alapítvány kuratóriumi elnökével és dr. Lukács Eszterrel, az egyetem nemzetközi és stratégiai kapcsolatokért felelős elnökhelyettesével is megbeszélést folytatott. (Fotó: Májer Csaba József)


Kapcsolódó bejegyzések

Az összes megtekintése