top of page
Keresés
  • Szerző képeSZE Hírek

A Széchenyi-egyetem óvári karának oktatói az MTA bizottságaiban

A közelmúltban lezajlottak a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Agrártudományi Osztályának szakmai bizottsági választásai. A Széchenyi István Egyetem mosonmagyaróvári Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Karának több vezető oktatója tevékenykedik ezekben a testületekben.


Dr. Kovács Attila egyetemi docens az Agrár- és Bioműszaki Tudományos Bizottság titkára lett márciustól. Dr. Neményi Miklós professor emeritust, az MTA rendes tagját az Agrár- és Bioműszaki Tudományos Bizottság elnökének választották. Dr. Nyéki Anikó egyetemi adjunktus a Talajtani, Vízgazdálkodási és Növénytermesztési Bizottságban szavazati jogú tag lett.

Az MTA szakmai testületeiben a kar több más oktatója is szerepel. Így dr. Benedek Pál professor emeritus, az MTA doktora és dr. Érsek Tibor professor emeritus, az MTA doktora a Növényvédelmi Tudományos Bizottságban, dr. Ördög Vince egyetemi tanár, az MTA doktora a Mezőgazdasági Biotechnológiai Tudományos Bizottságban, dr. Porpáczy Aladár professor emeritus, az MTA doktora a Növénynemesítési Tudományos Bizottságban, dr. Schmidt Rezső egyetemi tanár, a mezőgazdasági tudomány kandidátusa a Talajtani, Vízgazdálkodási és Növénytermesztési Tudományos Bizottságban tevékenykedik. Dr. Szabó Ferenc egyetemi tanár, a mezőgazdasági tudomány doktora és dr. Varga László egyetemi tanár, az MTA doktora az Állatnemesítési, -tenyésztési, Takarmányozási és Gyepgazdálkodási Tudományos Bizottság tagja.

bottom of page