top of page
Keresés
  • Szerző képePapp Zsolt

A Széchenyi István Egyetem partnereivel közösen mutatkozott be a Szakma Sztár Fesztiválon

A Széchenyi István Egyetem a Győri Szakképzési Centrummal és az Audi Hungaria Zrt.-vel közös standon mutatkozott be a Szakma Sztár Fesztiválon, amelyen 72 szakma 22 szakmacsoportjában versengtek a fiatalok. A Győri Szakképzési Centrum intézményeiből 25 tanuló jutott a budapesti döntőbe, akik közül 21-en dobogóra is állhattak, kilenc arany, nyolc ezüst és négy bronzérmet szerezve.


A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 16. alkalommal rendezte meg a Szakma Sztár Fesztivál keretében az országos szakmai versenyek döntőit a budapesti Hungexpo területén. Az esemény idén második alkalommal, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara együttműködésével, az agrárszakmák bemutatóival együtt valósult meg közel tizenötezer látogató részvétele mellett.


A Szakma Sztár Fesztivál kiemelt célja a szakképzés, ezen belül a szakmaválasztás népszerűsítése és bemutatása mellett, hogy támogassa a pályaválasztás előtt álló fiatalokat, utat mutasson a felnövekvő generáció számára, valamint elősegítse a szakképzésben kiemelkedő tehetségek jövőbeni gondozását. A fesztivál keretében 72 szakma 22 szakmacsoportjában versengtek a dobogós helyezésekért a fiatal szakemberek. A látogatók a EuroSkills verseny szakmai bemutatóiba és a WorldSkills nemzetközi válogató versenyeibe is bepillantást nyerhettek.

A Széchenyi István Egyetem a Győri Szakképzési Centrummal és az Audi Hungaria Zrt.-vel közös standon mutatta be képzési kínálatát a résztvevőknek.

A Győri Tudástranszfer Központ együttműködés keretein belül a Széchenyi István Egyetem is megjelent a rendezvényen. A központ lehetőséget teremt a nagyvállalati szféra, valamint a kis- és középvállalkozások oktatás területén történő együttműködésére, továbbá a diákok számára új lehetőségeket és a piaci igényekhez igazodó oktatást kínál. Az együttműködés által lehetővé válik a duális felsőoktatás és szakképzés vonzerejének növelése és a partnerek közötti szinergiák és erőforrások optimális kihasználása. Az egyetem partnereivel, a Győri Szakképzési Centrummal és az Audi Hungaria Zrt.-vel közös standon mutatta be képzési kínálatát a résztvevőknek.


A Széchenyi István Egyetem a magyar gazdaság versenyképességének növelése és a megfelelő szakember-utánpótlás kinevelése érdekében széles körű képzési partnerséget alakít ki a középiskolákkal. A Győri Szakképzési Centrummal együttműködésben már 2020 szeptemberében elkezdődtek a közös okleveles technikusi képzések, de a Széchenyi István Egyetem hallgatói is választhatnak a centrum képzései közül, és ingyenesen szerezhetnek maguknak újabb szakmát.


A Győri Szakképzési Centrum intézményeiből 25 tanuló jutott a budapesti döntőbe, akik közül 21-en dobogóra is állhattak, kilenc arany, nyolc ezüst és négy bronzérmet szerezve. Az eredménysor itt olvasható.

bottom of page