top of page
Keresés
  • Szerző képePapp Zsolt

Audi 30: a Széchenyi István Egyetem hallgatójának alkotásai díszítik a Liszt Ferenc Repülőteret

A Széchenyi István Egyetem tervezőgrafika mesterszakos hallgatója nyerte az Audi Hungaria Zrt. fennállásának harmincadik évfordulója alkalmából meghirdetett pályázatot, így mostantól Kiss Bence alkotásai díszítik a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér nyolc utashídjának belsejét. A fiatal grafikus az embert középpontba állító munkájával erős mezőnyben szerezte meg az első helyet.


Idén 30 éve jelent meg gyártókapacitással az Audi Magyarországon. A jubileumi évben egyedülálló kezdeményezést indított útjára fiatal művészi tehetségek támogatására, valamint különleges üzenete megismertetésére kizárólagos hazai forgalmazóként a Porsche Hungaria Audi márkája, valamint a győri Audi Hungaria Zrt. Együtt keresték azokat a fiatal művészeket, akiknek kreatív munkái mostantól a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre érkező utasokat köszönthetik az Audi nevében.


A pályázatra beadott hat legjobb pályamű alkotója inspiráló gyárlátogatáson vett részt a győri Audi Hungaria Zrt.-nél, amelynek során közelebbről megismerkedhettek a vállalat tevékenységével és az Audi márkával.

A pályázat nyertese, Kiss Bence, a győri Széchenyi István Egyetem Művészeti Karának tervezőgrafika mesterszakos hallgatója lett, míg Korodi Helga, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem hallgatójának munkája különdíjat nyert el.

Kiss Bence alkotásai mostantól a Liszt Ferenc Repülőtér nyolc utashídjának belsejében láthatók, míg Korodi Helgáét Győrben, az Audi Hungariánál tekinthetik meg a vállalat munkatársai és látogatói.

Kiss Bence, a győri Széchenyi István Egyetem Művészeti Karának tervezőgrafika mesterszakos hallgatója nyerte meg az Audi pályázatát. (Fotó: Audi)
„A Porsche Hungaria Audi márkája mindig is élen járt a művészetek és a kultúra támogatásában, ahogy az Audi Hungaria is. Ezért is nagy öröm számunkra, hogy ebben az egyedülálló kezdeményezésben egyesíthettük erőinket, és közösen szólíthattuk meg a fiatal művészeti tehetségeket. Nem titkolt szándékunk bővíteni a művészeti együttműködéseink körét, amihez jelentős lendületet ad, hogy a pályázatunknak rendkívül nagy volt a sikere a fiatalok között”

– mondta Zakariás Fruzsina, a Porsche Hungaria Audi márkaigazgatója.


„Ez az értékes együttműködés az Audi márka, az Audi Hungaria és a jövő generáció kreativitásának találkozását szimbolizálja. Számunkra kiemelten fontos a művészet és a fiatal tehetségek támogatása, amelyet e kezdeményezésünk is alátámaszt.

Nagy öröm számunkra, hogy a Porsche Hungariával, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemmel és a győri Széchenyi István Egyetemmel karöltve teret adhattunk a fiatalok kreativitásának, amelynek eredményeként a hallgatók ötletgazdag alkotásokkal és dizájnmegoldásokkal örvendeztettek meg minket.

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér kapu az országhoz – az Audi márkával közösen hazánkba érkezők millióinak szeretnénk átadni ilyen módon névjegykártyánkat. Magyarország az Audi és az Audi Hungaria hazája: nemzetközi vállalat vagyunk, otthonunk mégis harminc éve Magyarország, ahol büszkén írjuk tovább sikertörténetünket – Győrből a világnak” – hangsúlyozta Alfons Dintner, az Audi Hungaria igazgatóságának elnöke.

Dr. Filep Bálint, a Széchenyi István Egyetem elnöke, Les Zoltán, az Audi Hungaria járműgyártásért felelős igazgatósági tagja, Alfons Dintner, az Audi Hungaria igazgatóságának elnöke, Korodi Helga, a pályázat különdíjasa, Kiss Bence, a pályázat nyertese, a Széchenyi István Egyetem hallgatója, Zakariás Fruzsina, az Audi márkaigazgatója, dr. Fülöp József, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem rektora, Chris Dinsdale, a Budapest Airport Zrt. volt vezérigazgatója. (Fotó: Audi)

Az Audi és a Széchenyi István Egyetem partnersége az elmúlt harminc évben egyre szorosabbá vált. Az intézmény képzései számos tudományterületet ölelnek fel, s ez a multidiszciplinaritás olyan előnyt jelent, amelyből nemcsak a hallgatók, de a vállalati partnerek, a térség gazdasága, versenyképessége is profitál. Ennek köszönhető az, hogy a járműgyártásban élenjáró céggel a design területén is együtt tud gondolkodni az egyetem.

Alfons Dintner, az Audi Hungaria igazgatóságának elnöke kijelentette: nagy öröm számukra, hogy teret adhattak a fiatalok kreativitásának. (Fotó: Audi)

Dr. Filep Bálint, a Széchenyi István Egyetem elnöke kifejtette, az intézményben gyakorlatorientált szemlélettel képeznek kiváló szakembereket, s ez igaz az egyetem Művészeti Karára is.

„Az Audival évtizedek óta fennálló szoros partnerséget tovább erősítheti, hogy a kar Design Campusa az év végéig elkészülő győri Tudományos és Innovációs Parkunkba költözik, ahol az Audi kollégái is otthon lesznek. Büszkék vagyunk arra, hogy az egyetem hallgatójának munkája bizonyult a legjobbnak. Gratulálunk Kiss Bencének és felkészítő tanárainak! Köszönjük az Audinak és a Porsche Hungáriának, hogy a pályázattal lehetőséget teremtett minderre, hiszen kiemelt célunk, hogy hallgatóink számára minél több lehetőséget biztosítsunk a bemutatkozásra, a hazai és nemzetközi tapasztalatszerzésre”

– fogalmazott. Az elnök a két egyetem valamennyi résztvevő hallgatójának gratulált a kreatív pályázatokért. Végezetül a harmincadik születésnap alkalmából azt kívánta, legyen az Audi továbbra is az autó- és a motorgyártás zászlóshajója, a Széchenyi István Egyetemmel együttműködve az innováció jövőalakító szereplője.

Dr. Filep Bálint, a Széchenyi István Egyetem elnöke úgy fogalmazott: kiemelt céljuk, hogy hallgatóik számára minél több lehetőséget biztosítsanak a bemutatkozásra, a hazai és nemzetközi tapasztalatszerzésre. (Fotó: Audi)

A nyertes és a különdíjas hallgatókkal Ördög Nóra, az Audi márkanagykövete, ismert televíziós személyiség beszélgetett. Kiss Bence elmondta, az autógyártó vállalat legfőbb értékteremtőjét, az embert helyezte pályázatának középpontjába.

„Amikor gondolkozni kezdtem, elsőként a stílus született meg bennem, és az Audiban tett gyárlátogatás során véglegesedett, hogy pontosan mit is szeretnék megjeleníteni. Fontosnak tartottam, hogy az Audihoz közel álló személyeket mutassak meg, a munkatársakat, a vásárlókat és a cég által támogatott csoportokat, például a sportolókat”

– fejtette ki. Hozzátette, nagy meglepetést és ugyanekkora boldogságot szerzett számára az eredmény, és – bár még fel kell dolgoznia – nagyon büszke arra, hogy milliók láthatják majd grafikáit a repülőtéren.

A két díjazottal Ördög Nóra, az Audi márkanagykövete, ismert televíziós személyiség beszélgetett. (Fotó: Audi)

A különdíjas Korodi Helga elmondta, rá is inspirálóan hatott a győri gyárlátogatás, ezután alkotásában a vállalat dolgozói és a technológia kapcsolatára helyezte a hangsúlyt. Az eseményen a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem részéről Fülöp József rektor gratulált a díjazottaknak, és Chris Dinsdale – aki a pályázat kiírásakor a kiállításnak helyet adó nemzetközi repülőtér igazgatója volt – osztotta meg gondolatait a jelenlévőkkel. Az esemény zárásaként a résztvevők az alkotóval, Kiss Bencével közösen tekinthették meg az utashidakat díszítő grafikáit.

Kiss Bence alkotásai mostantól a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér nyolc utashídjának belsejében láthatók. (Fotó: Audi)


bottom of page