top of page
Keresés
  • Szerző képePapp Zsolt

Az Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Kar nyitotta a Széchenyi-egyetem téli diplomaátadóinak sorát

A Széchenyi István Egyetem tavaly óta Albert Kázmér nevét viselő Mosonmagyaróvári Kara képzéseinek fókuszában olyan aktuális kihívások állnak, mint a fenntarthatóság, a korszerű élelmiszertechnológiák, a vidékfejlesztés és a precíziós gazdálkodás. A hagyományt és az innovációt a jövő szolgálatában ötvöző kar tavaszi diplomaátadó ünnepségén 92 végzős hallgató vehette át oklevelét.


A diplomaátadó ünnepségen dr. Szalka Éva, a Széchenyi István Egyetem Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Karának dékánja köszöntötte a végzősöket, akiket arra biztatott, legyenek kitartóak, szorgalmasak, s éljenek az élet nyújtotta lehetőségekkel, hiszen a Széchenyi István Egyetemen értékes tudást, versenyképes diplomát szereztek.

A diplomaátadóra megtelt az Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Kar B épületének aulája.

Kiemelte, az elmúlt időszak rámutatott arra, korunkban mekkora jelentősége van a mezőgazdaságnak és az élelmiszeriparnak, ezért a terület szakemberei még keresettebbek, mint korábban. Ezt követően dr. Kovács Attila, a nemzetközi kapcsolatok dékánhelyettese a nemzetközi hallgatókat köszöntötte.

Dr. Iváncsics János, Mosonmagyaróvár alpolgármestere tiszteltbelei polgár címeket adott át.

A város nevében dr. Iváncsics János, Mosonmagyaróvár alpolgármestere szólt a végzősökhöz, s hangsúlyozta, az egyetem hallgatói értékes és keresett tudás birtokába jutottak. Diplomájuk átvételét követően az alpolgármester Mosonmagyaróvár Tiszteletbeli Polgára címet adott át az első diplomájukat szerző mérnököknek.

Dr. Szalka Éva dékán vehette át az „Oktatók a hallgatókért” díjat.

Az ünnepségen az egyetem Hallgatói Önkormányzata hetedik alkalommal adta át az „Oktatók a hallgatókért” díjat. A hallgatók véleménye alapján az elismerést idén dr. Szalka Éva dékán vehette át lelkiismeretes oktatói, vezetői munkájáért. Ezt követően Pro Auiditoribus díj emléklap minősítésben részesült Kathy Vivien Mónika növényorvos.


A díjátadások sora ezzel még nem ért véget, hiszen az eseményen, immár tizenkilencedik alkalommal Mintagazdaság címeket is odaítéltek. Ezúttal a Bakony Bio Zrt. és a Pannon-Mag-Agrár Kft. részesült az elismerésben.

Galéria az eseményről.

bottom of page