top of page
Keresés
  • SzerzƑ kĂ©peCzeiner-SzĂŒcs Anita

Csalådokért díjat vehetett åt Némethné Farkas Kata

NĂ©methnĂ© Farkas KatĂĄt, a SzĂ©chenyi IstvĂĄn Egyetem OktatĂĄsszervezĂ©si IgazgatĂłsĂĄg FelnƑttkĂ©pzĂ©si Központ vezetƑjĂ©t CsalĂĄdokĂ©rt dĂ­jban rĂ©szesĂ­tette NovĂĄk Katalin csalĂĄdokĂ©rt felelƑs tĂĄrca nĂ©lkĂŒli miniszter ĂĄllamalapĂ­tĂĄsunk ĂŒnnepe alkalmĂĄbĂłl. Amint azt a dĂ­jazott mondta, a kitĂŒntetĂ©s több Ă©vtizedes munka Ă©s a falak közti szellemisĂ©g Ășjabb elismerĂ©se.


„Az elismerƑ oklevĂ©len az Ă©n nevem szerepel, de Ășgy Ă©rzem, a dĂ­jat a SzĂ©chenyi IstvĂĄn Egyetem kapta, Ă©n pedig csak ĂĄtvettem. Ezt a tevĂ©kenysĂ©get sem kötelessĂ©gbƑl, sem egyedĂŒl nem lehet vĂ©ghezvinni. SzerencsĂ©re kollĂ©gĂĄim közĂŒl nagyon sokakat mondhatok tĂĄmogatĂłimnak, akikkel Ășgy gondoljuk, Ă©rdemes a csalĂĄdokĂ©rt tevĂ©kenykedni. IntĂ©zmĂ©nyĂŒnk vezetĂ©se szĂĄmĂĄra pedig kiemelten fontos a csalĂĄd intĂ©zmĂ©nye. A dĂ­j több Ă©vtizedes munka Ă©s a falak közti szellemisĂ©g elismerĂ©se tehĂĄt” – mutatott rĂĄ NĂ©methnĂ© Farkas Kata, aki a CsalĂĄdokĂ©rt dĂ­jat az ĂĄllamalapĂ­tĂĄs ĂŒnnepe alkalmĂĄbĂłl a SzĂ©pmƱvĂ©szeti MĂșzeumban vehette ĂĄt. HozzĂĄtette: a folyamatok nem mƱködnek jĂłl szĂ­v nĂ©lkĂŒl, Ă©s a gyƑri egyetemen szerencsĂ©re sokan vannak, akiknek helyĂ©n van a szĂ­vĂŒk.

Novåk Katalin miniszter és Némethné Farkas Kata. (Fotó: CSTNM fotó)

A miniszteri indoklås szerint a Csalådokért díj adomånyozåsa Némethné Farkas Kata az åtlagot messze meghaladó munkåjåt ismeri el.


A szakmailag sikeres, jĂłl teljesĂ­tƑ ember legnagyobb tĂĄmasza a nyugodt, boldog, pozitĂ­v töltĂ©st adĂł csalĂĄd, ami Ă­gy a közössĂ©get is segĂ­ti. Ez a gondolatisĂĄg a kezdetektƑl jelen volt a SzĂ©chenyi-egyetem falai között, a vezetƑk, a kollĂ©gĂĄk lelkĂ©ben, mĂĄra pedig tudatos stratĂ©giĂĄvĂĄ szilĂĄrdult. Ennek köszönhetƑ a 2017-ben elnyert „Legjobb nƑi munkahely”, valamint a 2020-ban elnyert „CsalĂĄdbarĂĄt munkahely (bronz fokozat)” cĂ­m. E cĂ©lkitƱzĂ©sek megvalĂłsĂ­tĂĄsĂĄban, eredmĂ©nyek elĂ©rĂ©sĂ©ben NĂ©methnĂ© Farkas Kata az egyetem motorja. MunkĂĄja kiterjed az intĂ©zmĂ©ny mƱködĂ©sĂ©t ĂĄthatĂł – e szellemisĂ©get hordozĂł – szabĂĄlyok megalkotĂĄsĂĄtĂłl a kĂŒlönbözƑ esemĂ©nyek lebonyolĂ­tĂĄsĂĄban valĂł közremƱködĂ©sen ĂĄt a segĂ­tsĂ©gnyĂșjtĂĄs anyagi forrĂĄsainak összegyƱjtĂ©sĂ©ig, lelkiismeretes elosztĂĄsĂĄig. Emellett tevĂ©kenysĂ©gĂ©t kiemelik olyan szemĂ©lyhez kötött, gesztusĂ©rtĂ©kƱ cselekedetei is, mint a megvĂĄltozott Ă©lethelyzet lelki Ă©s anyagi tĂĄmogatĂĄsa szĂŒletĂ©s, hĂĄzassĂĄg, betegsĂ©g vagy halĂĄl esetĂ©n.

A kitĂŒntetettek NovĂĄk Katalin miniszter körĂ©ben. JobbrĂłl az ötödik NĂ©methnĂ© Farkas Kata. (FotĂł: CSTNM fotĂł)

NĂ©vjegy

NĂ©methnĂ© Farkas Kata 1986 Ăłta a SzĂ©chenyi IstvĂĄn Egyetem jogelƑdjĂ©nek munkatĂĄrsa. HosszĂș Ă©vek Ăłta az intĂ©zmĂ©ny FelnƑttkĂ©pzĂ©si KözpontjĂĄnak vezetƑje. EllĂĄtja az FelsƑoktatĂĄsi DolgozĂłk Szakszervezete (FDSZ) IntĂ©zmĂ©nyi AlapszervezetĂ©nek titkĂĄri feladatait immĂĄr több mint hĂĄrom Ă©vtizede. Több mint egy Ă©vtizede tartĂł magas szĂ­nvonalĂș oktatĂĄsi tevĂ©kenysĂ©gĂ©nek elismerĂ©sekĂ©nt a SzenĂĄtus cĂ­mzetes egyetemi docensi cĂ­met adomĂĄnyozott szĂĄmĂĄra 2021-ben.


A Csalådokért díjról

A miniszteri elismerĂ©snek szĂĄmĂ­tĂł CsalĂĄdokĂ©rt dĂ­j a csalĂĄdalapĂ­tĂĄs Ă©s a gyermeknevelĂ©s tĂĄmogatĂĄsa, a csalĂĄdok jĂłlĂ©tĂ©nek növelĂ©se Ă©rdekĂ©ben, a csalĂĄdvĂ©delem Ă©s az örökbefogadĂĄs terĂŒletĂ©n kifejtett kiemelkedƑ szakmai vagy közszolgĂĄlati tevĂ©kenysĂ©g, az idƑsek emberi mĂ©ltĂłsĂĄga, anyagi, fizikai, lelki egĂ©szsĂ©ge, jĂłlĂ©te, az idƑskori aktivitĂĄs megƑrzĂ©se Ă©rdekĂ©ben kifejtett munka, valamint az idƑsek Ă©letminƑsĂ©gĂ©nek, mĂ©ltĂłsĂĄgĂĄnak, tartalmas mindennapjainak Ă©rdekĂ©ben vĂ©gzett kiemelkedƑ tevĂ©kenysĂ©g elismerĂ©sĂ©re adomĂĄnyozhatĂł. Évente legfeljebb harmincan kaphatjĂĄk meg.

bottom of page