top of page
Keresés
  • Szerző képeHancz Gábor

Európai Egyetemi Játékok: aranyérmet szerzett a Széchenyi István Egyetem cselgáncsozója

A lengyelországi Lódzban zajló Európai Egyetemi Játékok tizedik versenynapján, július 25-én Sipőcz Richárd, a Széchenyi István Egyetem hallgatója, a Széchenyi Egyetem SE cselgáncsozója révén megszületett a magyar küldöttség újabb aranyérme.


A fiatal sportoló a +100 kilogrammos súlycsoportban indult, és az első fordulóban a német Fabian Meyer (Karlsruhei Műszaki Egyetem) felett diadalmaskodott. A negyeddöntőben a francia Mohamed Montassar Rouahi (Grenoble-Alpes Egyetem), az elődöntőben pedig az ukrán Olekszij Halaka (Szumi Állami Egyetem) sem tudta megállítani a győri tehetséget, aki a döntőben a hazaiak dzsúdósát, Mariusz Kruegert (Varsói Jozef Pilsudski Testnevelési Akadémia) is magabiztosan győzte le.


Sipőcz Richárd az elmúlt években jelentős sikereket ért el az utánpótlásversenyeken, és egyaránt kétszeres kadét, U23-as és junior Európa-bajnoknak mondhatja magát. Mára a felnőttek között is többször bizonyított, fő célja pedig az, hogy kijusson a 2024-es párizsi nyári olimpiai játékokra.

Sipőcz Richárdnak újabb aranyérem került a gyűjteményébe. (Fotó: Magyar Egyetemi–Főiskolai Sportszövetség)


bottom of page