top of page
Keresés
  • Szerző képeHancz Gábor

Hat érmet szereztek a Széchenyi István Egyetem hallgatói az országos síbajnokságon

Összesen hat érem – köztük két arany – került a Széchenyi István Egyetem hallgatóinak a nyakába az idei Magyar Egyetemi–Főiskolai Országos Síbajnokságon, aminek köszönhetően az intézmény nyerte a torna összetett pontversenyét. A megmérettetés az egyetem házi sítáborával párhuzamosan zajlott a délkelet-franciaországi Puy-Saint-Vincent melletti síközpontban.

A Széchenyi István Egyetem tavaly nevezett először a Magyar Egyetemi–Főiskolai Országos Síbajnokságra, és rögtön nem várt sikert ért el: a részt vevő hallgatók egy ezüst- és két bronzérmet szereztek. Az intézmény idén még kiemelkedőbben teljesített az összesen 12 versenyszámban.

Mint Gasztonyi Tamás testnevelés-oktatótól megtudtuk, Litauszki Barbara női szlalomban és parallel szlalomban sem talált legyőzőre. Rajta kívül Magyari Antónia női parallel szlalomban bronzérmet szerzett, Albert Benjámin férfi parallel szlalomban és szlalomban második, míg Vég Tamás az utóbbi kategóriában harmadik lett. Sikereik értékét növeli, hogy az eseményen 11 hazai egyetem hallgatói küzdöttek az érmekért.

A női parallel szlalom eredményhirdetése a Széchenyi István Egyetem két hallgatójával, az aranyérmes Litauszki Barbarával és a bronzérmes Magyari Antóniával.
„A Széchenyi István Egyetem nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a hallgatóknak a sport terén is színvonalas lehetőségeket biztosítson. Ezt szolgálja az évről évre megrendezett sítábor is, amelyre idén – az elmúlt évihez hasonlóan – a délkelet-franciaországi Puy-Saint-Vincent melletti síközpontban került sor.

Az összesen hatvanöt hallgatónknak háromféle tudásszinten biztosítottunk oktatást dr. Zakariás Géza és Katona Márk kollégáimmal. A tábort tudatosan az országos bajnokság idejére időzítettük, hogy minél többen tudjanak indulni. Nagyszerű élmény volt számukra egyetemi közegben rajthoz állni, és hab a tortán, hogy rendkívül sikeresen szerepeltek” – hangsúlyozta Gasztonyi Tamás.

Gasztonyi Tamás testnevelés-oktató, Litauszki Barbara, Vég Tamás és Magyari Antónia is nagyszerű élményekkel tért haza Franciaországból. (Fotó: Májer Csaba József)

A veszprémi Litauszki Barbara elmondta, családjának köszönhetően szinte azóta síel, hogy megtanult járni.

„A két aranyérem így is meglepetés volt számomra, mert nem tudtam, milyen erős lesz a mezőny. A versenyen szerencsére jobb állapotú volt a pálya, mint az edzésen, amikor nagyon jegesnek éreztem. Emlékezetes marad számomra, hogy a parallel szlalomban az egyik futamban célfotóval sikerült nyernem”

– mesélte az intézmény harmadéves építészmérnök szakos hallgatója.

A Széchenyi István sítáborában részt vevők egy csoportja.

A Fejér megyei Nádasdladányról a Széchenyi István Egyetemre érkezett, az egészségügyi gondozás szak védőnő szakirányán tanuló Magyari Antónia megvédte tavalyi bronzérmét.

„Hatéves korom óta síelek rendszeresen a családommal. A járványügyi korlátozások miatt sokáig nem tudtunk menni, emiatt örültem annak, hogy az egyetem tavaly sítábort szervezett. Gondolkodás nélkül jelentkeztem, ahogy idén is. A mostani pálya nagy kihívást jelentett, emiatt izgultam futam előtt, de jó volt versenyezni”

– mondta mosolyogva.


A harmadéves ráckevei gépészmérnök-hallgató, Vég Tamás férfi szlalomban a harmadik helyen végzett.

„Egy tizedmásodperccel maradtam le a második helyről, míg parallelben az első futamot megnyertem, a másodikban sajnos kiestem. Így is páratlan élmény volt, mert ugyan kisgyerekkorom óta síelek, de korábban még nem volt lehetőségem tűzött pályán menni. Nagyon tetszett az is, hogy a saját korosztályommal, sok egyetemistával tölthettem egy hetet”

– fogalmazott.

Csodálatos környezetben zajlott a síoktatás a Széchenyi István Egyetem franciaországi sítáborában.