top of page
Keresés
  • Szerző képeHancz Gábor

Kétszeres dzsúdó-Európa-bajnok lett Sipőcz Richárd, a Széchenyi István Egyetem hallgatója

Hatalmas sikert ért el Sipőcz Richárd, a Széchenyi István Egyetem SE cselgáncsozója, a Széchenyi István Egyetem hallgatója: a Luxemburgban zajló junior U20-as Európa-bajnokságon pályafutása során másodszor is Eb-címet szerzett a nehézsúlyúak között, a +100 kilogrammos súlycsoportban.


A győri klasszisnak nehéz éve volt, hiszen tavasszal elkapta a koronavírust, és nem tudott csúcsformában versenyezni – ezért is töltheti el elégedettséggel a fantasztikus eredmény. A nap folyamán végig tudta kezelni a nyomást, amit az aranyérem megszerzésének célja jelentett. Különösen igaz volt ez a döntőben, amikor a rendkívül taktikus és erős grúz Szaba Inaneisvilit kellett legyőznie. Nem kezdte jól a találkozót, két sidót is összeszedett, azonban ettől nem roppant össze, és az összecsapás legvégén, a legalkalmasabb pillanatot kivárva, az egész Eb legszebb akcióját bemutatva eldobta ellenfelét. A mozdulatsor vazaarit és győzelmet ért, riválisának ugyanis már nem maradt ideje a fordításra.

Sipőcz Richárd hatodik aranyérmét szerezte utánpótlás-világversenyen.

Sipőcz Richárd azt nyilatkozta, a nyomást jó lehetőségként igyekezett felfogni, és fantasztikus érzés, hogy aranyérmet szerzett. Bevallotta, hogy utolsó erőtartalékait mozgósítva tudta végigvinni a döntő akciót.

A döntő akció két pillanata.

bottom of page