top of page
Keresés
  • Szerző képePapp Zsolt

Kaprinay Zoltán a cégépítésről tartott telt házas előadást a Széchenyi-egyetem Spinoff Klubjában

A Széchenyi István Egyetem Spinoff Klubjának célja, hogy ösztönözze hallgatóit saját vállalkozásuk elindítására, formálja szemléletmódjukat, perspektívát mutasson számukra. A program keretében az Index.hu, az A38 hajó, a Bónusz Brigád vagy éppen a Creative Dock Hungary alapításában, illetve vezetésében is részt vett Kaprinay Zoltán a cégépítés módszertanáról, a fenntartható és innovatív vállalkozásfejlesztésről tartott nagy sikerű, telt házas előadást. A hallgatók üzleti ismereteit tavasszal további programokon bővítik.


A Széchenyi István Egyetem változatos vállalkozásösztönzési tevékenységet folytat, amelynek az oktatás, a közös kutatások és a gyakorlati feladatok mellett fontos eleme a közösségépítés is. Az ismeretterjesztésen túl ebben játszik nagy szerepet a Spinoff Klub, ahol a hallgatók a gazdasági szférából érkező előadók tapasztalatait, tanácsait ismerhetik meg, és kezdhetnek párbeszédet sikeres üzletemberekkel.

A Menedzsment Campus informatív, szemléletformáló startupprogramját 2020 óta rendezzük meg az egyetemi innovációs ökoszisztéma fejlesztése keretében. Ez idő alatt eddig közel húsz eseményt szerveztünk olyan témákban, mint a digitális innovációk, a kriptogazdaság vagy a kockázati tőkebefeketés. Meghívott vendégeink olyan sikeres vállalkozók, befektetők, gazdasági szereplők, akik történeteikkel motiválni és ösztönözni tudják a hallgatókat saját vállalkozásuk elindítására, illetve piaci tudást tudnak átadni számukra”

– fogalmazott Kathi Dorottya, az egyetem Menedzsment Campus Kompetenciaközpontjának startupkoordinátora. Hozzátette, a Spinoff Klub remek lehetőség kapcsolatépítésre is, hiszen a rendezvényeket kötetlen beszélgetés zárja.

Hatalmas érdeklődés övezte a Spinoff Klub tavaszi nyitórendezvényét.

A program tavaszi sorozatának nyitóelőadását Kaprinay Zoltán újságíró, startupper, vállalkozó tartotta. Az innovatív megoldásokhoz már a szlovákiai Új Szó, illetve a Kalligram Könyvkiadó munkatársaként is vonzódott, ezért a lap Digitália című havi mellékletének szerkesztőjeként végigkísérte az internet elterjedését, majd maga is több weboldalt indított útjára. A fiatal üzletember szenvedélyévé vált az innovatív vállalkozások létrehozása, az elmúlt 25 évben számos sikeres termék felépítésében vett részt. Dolgozott a Ringier Kiadó nemzetközi innovációért felelős csapatában, 2005-ben alapította coachinggal és tanácsadással foglalkozó cégét, részt vett az Index.hu, a Bónusz Brigád, az A38 hajó, a 777sms, a Creative Dock és a betegeket az orvosokkal összekötő egészségügyi platform, a Dokio.hu alapításában és vezetésében is.

„Globalizált világunkban minden vállalkozás egy hatalmas piacon versenyez egymással, ezért a fiataloknak is fontos tudniuk, hogy nekik nem győri, magyar vagy európai szintéren kell helytállniuk, hanem a világpiacon. Ettől azonban nem kell visszariadni, hanem megfelelően fel kell készülni rá. Előadásom ezért arról szólt, hogy milyen hozzáállással, módszertannal és gondolkodásmóddal érdemes nekifutnunk mindezeknek, miként tudunk a leghatékonyabban létrehozni új dolgokat, és hogyan tudjuk sikeresen menedzselni ötleteinket”

– fogalmazott Kaprinay Zoltán.

Kaprinay Zoltán a sikeres vállalkozás építéséről beszélt a Széchenyi-egyetem hallgatóinak.

Hozzátette, örömmel látta, hogy a hallgatók körében jelentős az érdeklődés, ami azt mutatja, hogy sok fiatal fantáziáját megmozgatja egy esetleges vállalkozás alapítása. Sokaknak már saját ötleteik is vannak, amelyek megalapozzák a cég létrejöttét, mások még csak felmérik a terepet.

„Ez nemcsak izgalmas téma, de nagyon időszerű is, hiszen az innováció és a fenntartható fejlődés napjainkban kulcskérdés. A növekvő költségek mellett a hatékonyság növelése is egyre fontosabb, amelyekről már a cégalapítás tervezésekor érdemes beszélni”

mondta. Kiemelte, a Széchenyi István Egyetem példaértékű munkát végez a vállalkozásfejlesztés, az induló vállalkozások segítése terén, ahol a hallgatók nemcsak a szükséges elméleti ismereteket, de gyakorlati tapasztalatokat is szerezhetnek és támogatást kaphatnak a gazdasági életben megtett első lépésekhez. „Ehhez a küldetéshez igyekeztem előadásommal hozzátenni, személyes példámmal motiválni a hallgatókat” – hangsúlyozta az előadó.


Kathi Dorottya végezetül elmondta, az egyetem számos egyéb lehetőséggel is támogatja a hallgatók sikeres vállalkozóvá válását, akik tavasszal is a témához kapcsolódó érdekes programokon vehetnek részt.

„Márciusban folytatódik a Menedzsment Campus Business Camp, amelynek előadói sokéves tapasztalattal rendelkeznek cégépítés, üzleti tanácsadás és vállalati pénzügyek terén. A résztvevők megismerhetik a vállalkozásfejlesztés fontos lépéseit a stratégiai tervezéstől indulva az üzleti tervezésen és a pénzügyi modellezésen keresztül a forrásszerzés egyik fő eszközéig, az üzleti tervig. Áprilisban kétalkalmas workshopot szervezünk, amelyen az előző féléves startupesemények nagy sikere után újra középpontba kerül az innováció, és az ügyfélközpontú tervezés”

– zárta a startupkoordinátor.

Comments


bottom of page