top of page
Keresés
  • Németh Veronika - Papp Zsolt

Négy kar ünnepségével folytatódott a diplomaátadók sora a Széchenyi István Egyetemen

Több mint kétszázhúszan vehették át oklevelüket február 16-án és 17-én a Széchenyi István Egyetemen. Ezen a hétvégén az Apáczai Csere János Pedagógiai, Humán- és Társadalomtudományi, az Egészség- és Sporttudományi, a Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi, valamint az Építész-, Építő- és Közlekedésmérnöki Kar tartotta diplomaátadó ünnepségét.


Az Apáczai Csere János Pedagógiai, Humán- és Társadalomtudományi, valamint az Egészség- és Sporttudományi Kar közös ünnepsége

Az Apáczai Csere János Pedagógiai, Humán- és Társadalomtudományi Kar és az Egészség- és Sporttudományi Kar közel 90 végzőse február 16-án vehette át diplomáját a Széchenyi István Egyetemen. Az ünnepélyen mindkét kar dékánja, dr. Pongrácz Attila és dr. Somogyi Angéla köszöntötte a frissdiplomásokat, majd prof. dr. Dézsi Csaba András, az Egészség- és Sporttudományi Kar tudományos dékánhelyettese, Győr polgármestere mondott beszédet a hallgatósághoz.

„Életünk ritka, ünnepi pillanatai közül a legértékesebbek azok, melyeken saját teljesítményünket ünnepelhetjük meg. A jelenlévők mindannyian saját tehetségükkel, képességeikkel és szorgalmukkal érték el azt, hogy egy fontos és elismert hivatás gyakorlásáról kapjanak ma diplomát. Azt a korszerű tudást, amit ettől az egyetemtől kaptak, bárhol hasznosítani tudják – emögött a hiteles, elméleti és gyakorlati tapasztalattal is rendelkező, felkészült oktatók tudása áll”

– hangsúlyozta.


Ezt követően a hallgatók nevében Szőts Luca Kata tanító alapszakos hallgató búcsúzott az intézménytől, a nemzetközi végzősök nevében pedig Phchith Phonevina mondott köszöntőt.

Galéria: (Fotók: Adorján András, Dudás Máté, MekliZ Fotóstúdió)


A Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Kar diplomaátadó és doktoravató ünnepsége

A Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Karon több mint 50 végzős vehette át diplomáját február 17-én. Az ünnepségnek az egyetem Új Tudástér aulája adott otthont, ahol doktorrá avatták a frissen végzett jogászokat.


A jelenlévőket dr. Ferencz Jácint egyetemi docens, a Munkajogi és Szociális Jogi Tanszék vezetője köszöntötte, aki beszédében kiemelte az állam- és jogtudományi végzettségek fontosságát napjainkban.

„Az itt megszerzett szakmai tudásukra hazai és nemzetközi szinten egyaránt szükség van, mivel nap mint nap olyan kihívásokkal nézünk szembe, amire a társadalom- és jogtudományokban felhalmozott tudás hiányában lehetetlen válaszokat adni. A globalizáció, a klímaváltozás, a társadalmi egyenlőtlenségek növekedése és a jóléti állam átalakításának szükségessége mind olyan problémák, melyek megoldása a frissdiplomások kezében van, és felelősséget is helyez vállukra”

– húzta alá.

Az eseményt még különlegesebbé tette, hogy a frissdiplomások egyike, Csepin Péter, a Bakonyi Poroszkálók Hagyományőrző- és Sportegyesület tagja az egyesület többi tagjával érkezett átvenni diplomáját hagyományos öltözetben, lóháton. (Fotó: Csete Martin)

A végzett hallgatók nevében Szemenyei Csilla joghallgató köszönt el az egyetemtől, majd átadták az „Oktató a hallgatókért” díjat, melyet dr. Ősze Áron egyetemi tanársegéd, az Alkotmányjogi és Politikatudományi Tanszék oktatója vehetett át. Az elismerések átadását követően a végzősök eskütételük után átvették diplomájukat, majd prof. dr. Smuk Péter, a kar dékánja köszöntötte a frissen végzetteket.

Galéria (Fotók: Csete Martin, MekliZ Fotóstúdió)


Az Építész-, Építő- és Közlekedésmérnöki Kar ünnepsége

Az Építész-, Építő- és Közlekedésmérnöki Kar diplomaátadó ünnepségén 89 fiatal vehette át oklevelét. Az ünnepség elején Peterka Attila, a West Hungária Bau Kft. stratégiai Igazgatója, az Építési Vállalkozók Országos Szövetségének alelnöke köszöntötte a résztvevőket, aki a partnerség oktatásban betöltött erejét hangsúlyozta.

Dr. Szép János, a kar dékánja beszédében kiemelte, a diploma mögött az egyetemen megszerzett ismeretek, kompetenciák sora áll, amely nem a végzettek végső tudását jelenti, hanem készséget arra, hogy mérnökként gondolkodjanak, és mérnöki szemlélettel tudják megoldani a felmerülő problémákat. Hozzátette, fontos, hogy a fiatal szakemberek folyamatosan fejlesszék magukat, naprakészen tartsák tudásukat.

Az idegen nyelvű képzéseken végzett hallgatókat dr. Bach Péter, az Épülettervezési Tanszék tanszékvezetője köszöntötte, majd a végzettek nevében Hajdú Árpád és Benjamin Labar búcsúzott az egyetemtől.


Dr. Henézi Diána Sarolta, a kar oktatási dékánhelyettese vehette át az Oktatók a hallgatókért díjat, majd a kiemelkedő teljesítményt nyújtó, közösségépítő tevékenységet folytató hallgatókat ismerték el. Az ünnepség az oklevelek átadásával és a frissdiplomások eskütételével zárult.

Galéria (Fotók: Csete Martin, MekliZ Fotóstúdió)


bottom of page