top of page
Keresés
  • Szerző képeHancz Gábor

Nagy fölénnyel lett aranyérmes a Széchenyi-egyetem női csapata a tízevezős országos bajnokságon

A Széchenyi István Egyetem nyerte a nők versenyszámát a Magyar Egyetemi–Főiskolai Tízevezős Országos Bajnokságon. Az intézmény még egy sikert is elkönyvelhetett a hétvégén: sárkányhajóban a második helyen végzett a bajnokság első, győri fordulójában, ami jó jel az őszi második, székesfehérvári forduló előtt.


A Széchenyi István Egyetem nagy hangsúlyt fektet arra, hogy nemzetközi színvonalú infrastruktúrával és számos lehetőség biztosításával segítse a hallgatók sportolását. A népszerű sportágak egyike az evezés, amiben az intézményben tanulók rendre kiemelkedően teljesítenek a versenyeken, köszönhetően a Győri Atlétikai Clubbal (GYAC) meglévő szoros partnerségnek is. A hétvégén a budapesti Margit-sziget melletti kisebb Duna-ágon tíz egyetem részvételével megrendezett Magyar Egyetemi–Főiskolai Bajnokságon újabb sikert ért el a széchenyis csapat.


Alföldi Zoltán, az egyetem oktatója, a GYAC trénere elmondta, hogy női és férfikategóriában is tízevezős versenyszámot rendeztek ezerméteres távon.

„A fiúk az előfutamban háromnegyed hajóval lemaradtak a döntőbe jutásról, a lányok viszont nagy fölénnyel győztek a fináléban. Rendkívül magabiztosan versenyeztek, rajt-cél győzelmet arattak”

– számolt be a szakember. Hozzáfűzte: az aranyérem megszerzésében az edzésmunkán kívül az is szerepet játszott, hogy a Széchenyi István Egyetem Sportegyesülete (SZESE) télen vásárolt egy tízevezős hajót, ami megkönnyítette az eredményes felkészülést. A hajót egyébként a testnevelés-oktatásban is használják.


A Széchenyi István Egyetem aranyérmes csapatának tagjai: Fazekas Fanni, Biró Kata, Czencz Hanna Kamilla, Marcalek Margaréta, Vaday Katalin, Samu Lilla, Varga Boglárka, Angyal Zsófia, Füzi Zsófia, Hécz Zsuzsanna.

A Széchenyi István Egyetem országos bajnok női tízevezőscsapata.

A Széchenyi István Egyetem hallgatói kiváló eredményt értek el a Magyar Egyetemi–Főiskolai Sárkányhajó Országos Bajnokságon is, amelynek első fordulóját Győrben rendezték hétvégén.

Az intézmény csapata a Pécsi Tudományegyetem mögött a kétszáz és a kétezer méteres távon egyaránt a második helyet szerezte meg kilenc egyetem egysége közül.

A második fordulónak októberben Székesfehérvár ad majd otthont. A csapat felkészítői Hegedüs Péter és Turóczi Szabolcs voltak.


A sárkányhajócsapat tagjai: Ambrus Ádám, Balla Levente, Barta Dorottya, Bilstein Barbi, Brückl András, Bucsi Blanka, Dankó Réka, Forró Bence, Kaczur Marci, Káli Rebeka, Kovács Balázs, Kovács Kira, Kuska Bence, László Gabriella, Nagy Domonkos, Neubauer Péter, Orbán Patrik, Schiewerth Nelli, Szalai Balázs, Kincses Daniéla, Bertalan Laura.

A Széchenyi István Egyetem sárkényhajócsapata ismét kiválóan teljesített. (Fotó: Szép Kornél)


bottom of page