top of page
Keresés
  • Szerző képeSZE Hírek

Nagy sikerű pénzügyi esettanulmányi versenyt rendezett a Széchenyi István Egyetem

Az Országos Pénzügyi Esettanulmányi Verseny (OPEV) Magyarország egyik legnagyobb hagyományokkal bíró ilyen versenye, amelyet az idén már huszonkettedik alkalommal rendezett meg a Széchenyi István Egyetem Kautz Gyula Közgazdász Szakkollégiuma. A győri rendezvényen hazai és határainkon túli felsőoktatási intézmények csapatai adtak számot tudásukról.


Az online fordulót követően, február elején rendezte meg a XXII. Országos Pénzügyi Esettanulmányi Verseny személyes részvétellel zajló fordulóját a Széchenyi István Egyetem Kautz Gyula Közgazdász Szakkollégiuma. A programot dr. Remsei Sándor, az egyetem Kautz Gyula Gazdaságtudományi Karának dékánja nyitotta meg, majd Kaisz Krisztián, az idei esettanulmányt biztosító vállalat, a Kays Kft. tulajdonosa ismertette cégük működésének alapelveit. A főtámogató képviseletében Kovács Tibor, az MBH Bank Vállalati Üzletközpont vezetője és dr. Vinkóczi Tamás szakkollégiumi programigazgató köszöntötte a csapatokat, a zsűritagokat, a felkészítő oktatókat és a szervezőket. A verseny során a csapatok az online forduló során leadott megoldásaikat prezentáltak, amelyeket a zsűri magas színvonalúnak ítélt.


A végeredmény:

1.     KIWIK, Soproni Egyetem, Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kar

2.     Fájnensz 2.0, Debreceni Egyetem, Gazdaságtudományi Kar

3.     Economus, Miskolci Egyetem, Gazdaságtudományi Kar

4.     JP Consulting, Pécsi Tudományegyetem, Közgazdaságtudományi Kar

5.     ConsulTigers, Babeș-Bolyai Tudományegyetem, Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Kar, Kolozsvár

6.     Cápák, Széchenyi István Egyetem, Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kar

7.     Four Support, Budapesti Gazdasági Egyetem, Pénzügyi és Számviteli Kar

8.     ENIGMA, Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Csíkszeredai Kar

9.     Quantum, Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, Kaposvári Campus

10.  Keleti bajnokok, Óbudai Egyetem, Keleti Károly Gazdasági Kar

11.  XYZ, Szegedi Tudományegyetem, Gazdaságtudományi Kar


Az „A” döntő különdíját a Széchenyi István Egyetem, míg a „B” döntőét a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem csapata nyerte.


Az eredményhirdetésen három szakkollégiumi díjat is kiosztottak a kiemelkedő szakmai teljesítmény díjazásaként Hamuth Mónikának, Németh Anikónak és Pintes Orsolyának, a Széchenyi István Egyetem hallgatóinak. Elismerésben részesült Kovács Adél, a kriptokvíz nyertese is, aki szintén a győri gazdaságtudományi karon végzi tanulmányait.

Az Országos Pénzügyi Esettanulmányi Verseny résztvevői. (Fotó: Horváth Márton)


Comentários


bottom of page