top of page
Keresés
  • Szerző képeSZE Hírek

Nemzetközi rövid képzési programon vettek részt a Széchenyi István Egyetem hallgatói Hollandiában

November 27. és december 1. között a holland NHL Stenden Alkalmazott Tudományok Egyetemén zajlott a Regionális Egyetemi Hálózat – Európai Egyetem (Regional University Network – European University; RUN-EU) kezdeményezés egyik hibrid formájú rövid képzési programjának jelenléti hete, amelyen a Széchenyi István Egyetemet kilenc hallgató és négy oktató képviselte.


A program Széchenyi-egyetemi szervezői és hallgatói a hágai Békepalota előtt. Balról jobbra: Dákai Ferenc, Ferencz Levente, Gidály Pál, dr. Ganczer Mónika, dr. Kecskés Gábor, dr. Szőke Júlia, Nagy Bánk, Kozma Rebeka Mercédesz, Pálffy Zsuzsanna, Pallag Csenge, Kusica Kolos, Komonczy-Wilms Benedek és Molnár Ingrid Katalin.

 

A program a Geopolitika a gyorsan változó világban címet viselte, jelenléti hetét pedig öt héten keresztül online képzés előzte meg, amelynek keretében a hallgatók oktatók és szakértők előadásait hallgatták meg a geopolitika, a kereskedelmi „háborúk”, a regionális szövetségek, az alkotmányjog és a nemzetközi jog, illetve a fenntarthatóság és a fenntartható fejlődés témájában. A jelenléti héten egy tárgyalási technikákkal kapcsolatos workshop mellett különféle szimulációs feladatokat oldottak meg. Az egyik napon Hágában járt a csapat, ahol előbb az Európa Házban tartottak számukra egy előadást Kína feltörekvő szerepéről, majd a Békepalotában ismerkedhettek a békekötés fontosabb történelmi eseményeivel, végül pedig a Nemzetközi Büntetőbíróságon hallgathatták meg dr. Kovács Péter bíró előadását. A hallgatók a program során, a beszámoló részeként egy békekonferenciát szimuláltak a dél-kínai-tengeri konfliktussal kapcsolatban. A képzés elvégzéséért kreditet kaptak, amellett, hogy nemzetközi tapasztalattal, kapcsolatokkal és élményekkel lettek gazdagabbak.

A képzést sikeresen teljesítette az Apáczai Csere János Pedagógiai, Humán- és Társadalomtudományi Kar három nemzetközi tanulmányok alapszakos hallgatója, Molnár Ingrid Katalin, Kusica Kolos és Komonzcy-Wilms Benedek, valamint a Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Kar hat jogász szakos hallgatója, Kozma Rebeka Mercédesz, Pallag Csenge, Dákai Ferenc, Gidály Pál, Ferencz Levente és Nagy Bánk.

A képzést az NHL Stenden Alkalmazott Tudományok Egyetem Thorbecke Akadémiájának oktatóival közösen a Széchenyi-egyetem részéről az Apáczai-kar nemzetközi kapcsolatokért felelős dékánhelyettese, dr. Szőke Júlia egyetemi docens és Pálffy Zsuzsanna tanársegéd, a jogtudományi karról pedig dr. Ganczer Mónika és dr. Kecskés Gábor egyetemi docensek, dr. Erdős Csaba társadalmi kapcsolatokért felelős dékánhelyettes, egyetemi docens, illetve dr. Stumpf István professzor dolgozták ki.

A program szervezői és hallgatói a hágai Nemzetközi Büntetőbíróság épületében dr. Kovács Péter bíróval (középen).

 


bottom of page