top of page
Keresés
  • Szerző képeHorváth Márton

Online vitaestsorozat indul a Széchenyi-egyetem Kautz Gyula Szakkollégiumában

Frissítve: 2022. febr. 17.

Milyen munkahelyeket szüntethet meg a mesterséges intelligencia? Mik a zero waste felfogás előnyei és hátrányai? A Tesla sikeres autógyártó vagy nagyra fújt buborék? – többek között ezekben a témákban rendez online vitaestsorozatot idén tavasszal a Széchenyi István Egyetem Kautz Gyula Közgazdász Szakkollégiuma. A beszélgetésekhez minden érdeklődő csatlakozhat.


Meglehetősen mozgalmas időszakot él át az utóbbi hetekben a Kautz Gyula Közgazdász Szakkollégium: február elején történetük során először megnyerték az Országos Pénzügyi Esettanulmányi Versenyt (megtörve a Babeș-Bolyai Tudományegyetem sokéves sikerszériáját), majd teljes tisztújítást tartottak, márciusban pedig SZEánsz néven útjára indították nyilvános vitafórumukat – a járványveszély miatt online formában.

„Korábban is szerveztünk workshopokat, pódiumbeszélgetéseket, előadásokat, erre azonban az utóbbi egy évben nem volt lehetőségünk. A tagjaink kizárólag belső kurzusainkon tudtak részt venni, részint önképző kör jelleggel, részint meghívott vendégelőadók vagy egyetemi oktatók közreműködésével. Az új vezetés elkötelezett abban, hogy nyissunk a külvilág felé, ezért döntöttünk úgy, hogy online beszélgetéseket szervezünk különböző, sokakat érdeklő témákban” – nyilatkozta portálunknak Csidei Márk, a Kautz Gyula Közgazdász Szakkollégium elnöke.

Pillanatkép a Kautz Gyula Közgazdász Szakkollégium online megbeszéléséről.


Mint Márktól megtudtuk, a szakkollégium háza táján pezseg az élet az utóbbi időben: a Diákbizottságban jelentős vérfrissítés történt, idéntől Vinkóczi Tamás révén új programigazgató is segíti működésüket, így a vezetőség nagy lelkesedéssel vetette bele magát a munkába. Ennek kevésbé látványos, de annál fontosabb jele a zártkörű szakkollégiumi foglalkozások rendszerének megújítása, melynek keretében többek között tőzsde, projektmenedzsment, prezentációs és filozófia témakörben indítanak kurzusokat. A Diákbizottságban felmerült, hogy bizonyos közéleti témák szélesebb publikum figyelmét is felkelthetik, ezért hívták életre a SZEánsz beszélgetéssorozatot.

„Bátorítunk minden résztvevőt, hogy aktívan vegyen részt a beszélgetésben, szóljon hozzá, vitatkozzon, érveljen. Mi a magunk módján ezzel szeretnénk hozzájárulni ahhoz, hogy a távoktatás idején se halkuljon el az egyetemi közélet ” – tette hozzá Csidei Márk, bízva abban, hogy sokan élnek majd a párbeszéd lehetőségével.

Fontos információk

A beszélgetések Google Meet platformon valósulnak meg, csatlakozni ezen a linken lehet. Az idén tavaszra tervezett témák (19:00 órától):

  • 2021.03.19. – Milyen munkahelyeket fog megszüntetni a mesterséges intelligencia?

  • 2021.04.02. – Szuper autó vagy csillogó buborék? A Tesla-sztori

  • 2021.04.16. – „Nem, köszönöm, hoztam magammal” – zero waste felfogás pró és kontra

  • 2021.04.30. – Ki jó vezető?

  • 2021.05.07. – Közösségi média: időpocsékolás vagy időtöltés?

  • 2021.05.21. – A jó bornak is kell a cégér? A minőséget vagy nevet vásárolunk?

  • 2021.05.28. – Önfejlesztés: tanulunk a hibáinkból vagy másokéból?

  • 2021.06.04. – A Brexit hatása Angliára és Európára

bottom of page