top of page
Keresés
  • Szerző képeHorváth Márton

„Segíts, hogy segíthessünk!” – állatmentőknek gyűjtenek a Széchenyi István Egyetemen

Az állatok világnapja alkalmából közös jótékonysági akciót szervez a Széchenyi István Egyetem Hallgatói Önkormányzata és a UNI by the Rusty Coffee: rászoruló házi kedvenceknek gyűjtenek adományokat október 3-tól 5-ig. A szervezők elsősorban ételt, almot, takarókat és játékokat várnak, amelyekkel az állatmentéssel foglalkozó győri Kutymorgók Egyesületet és a Puha Praclik Egyesületet támogatják. Az esemény zárásaként egy örökbefogadási napra is sor kerül, így az állatok akár gazdára is találhatnak.


„Október 4. az állatok világnapja. Ennek kapcsán jutott eszünkbe, hogy gyűjtést szervezzünk az állatmentéssel foglalkozó győri szervezeteknek. Az eredeti ötletgazda Sós Eszter volt, a Logisztikai és Szállítmányozási Tanszék egyetemi tanársegéde, aki szoros kapcsolatban áll egyesületekkel, és pontosan látja, miben szenvednek hiányt. Természetesen az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat nyitott volt a megkeresésre, korábban is számos karitatív eseményt szerveztünk, így a társadalmi felelősségvállalás jegyében örömmel csatlakoztunk az akcióhoz” – tájékoztatta portálunkat Scheck Gergő, a Széchenyi István Egyetem Hallgatói Önkormányzatának alelnöke.

Az adományokat nem csupán egyetemi polgároktól, de Győr valamennyi jószándékú polgárától is várják. (Kép: SZE EHÖK)

A gondolatot tett követte, így a hasonló rendezvények lebonyolításában gyakorlott hallgatók hamar tető alá is hozták az adománygyűjtést, amelyre

október 3. és 5. között kerül sor a Széchenyi István Egyetem területén. Elsősorban tartós állateledelt, párnákat, takarókat, fekhelyeket, almokat és játékokat várnak, amelyekkel nagymértékben megkönnyítik a civilek munkáját. A felajánlásokat az Aranypart II. szomszédságában működő UNI by the Rusty Coffee kávézónál nyitvatartási időben, valamint az egyetem Alumni, Karrier és Információs Központjában (AKIK) lehet leadni 8:30-tól 16:00-ig az említett időszakban.

„Az állatmentő szervezetek nehéz körülmények között működnek, erőn felül próbálnak segíteni az út szélén hagyott állatoknak” – folytatta Scheck Gergő. „Gyakran sérült, beteg, rossz fizikai állapotban lévő kutyákat és macskákat fogadnak be, elszállásolják őket, gyógyszereket vásárolnak számukra, állatorvosi költségeket fizetnek. Az energiaválság, az infláció őket is nagymértékben érinti, ezért most különösen fontos az összefogás. Szeretnénk, ha ezek az állatok, akiket cserben hagytak a gazdáik, újra megszeressék az embereket és újra hű társaik lehessenek a hétköznapokban” – fogalmazott az adománygyűjtés koordinátora.

A gyűjtés egyik helyszíne a UNI by the Rusty Coffee, amely hivatalosan is állatbarát hely. (Fotók: Pauer Viktória)


A hozzájárulásokon túl létezik egy még közvetlenebb mód, hogy az érdeklődők segítsenek az állatokon: az örökbefogadás. Az adománygyűjtés utolsó napján, október 5., szerda 15 és 17 óra között, a UNI by the Rusty Coffee kávézónál erre is lehetőség nyílik.

„A két támogatott egyesületünk örökbefogadási napot szervez a jótékonysági akció zárásaként. Ez azt jelenti, hogy az adománygyűjtés helyszínén mindenki megnézheti a mentett állatokat, és amennyiben valamelyiken megesik a szíve, örökbe is fogadhatja azt. Arra nincs mód, hogy rögtön haza is vigyék a kiszemelt állatot, az adminisztrációs folyamat nem spórolható meg, de a kollégák szívesen segítenek majd a további lépésekben”

– zárta szavait a hallgatói önkormányzat alelnöke.Állatok Világnapja adománygyűjtés

Az adománygyűjtés időszaka: 2022. október 3–5.

Az adománygyűjtés helyszínei: UNI by the Rusty Coffee (Aranypart II. szomszédságában), Hallgatói Információs és Szolgáltató Központ (AKIK, ÚT-106)

Az esemény részletei: https://www.facebook.com/events/3349043638709026