top of page
Keresés
  • Szerző képeSZE Hírek

Széchenyi István Egyetem: állami kitüntetések a nemzeti ünnepen

Frissítve: 2022. márc. 18.

A Széchenyi István Egyetem több munkatársa vehetett át magas állami elismerést a március 15-i nemzeti ünnep alkalmából.


„Magyarország Érdemes Művésze” díjas lett dr. Kalló Zsolt Liszt Ferenc-díjas hegedűművész, a Széchenyi István Egyetem egyetemi docense, a Művészeti Kar oktatója.


A Magyar Érdemrend Lovagkeresztje, polgári tagozat kitüntetésben részesült Kövecsesné dr. Gősi Viktória, a Széchenyi István Egyetem Apáczai Csere János Kar egyetemi docense, a Tanárképzési és Módszertani Főigazgatóság főigazgatója. „A diaszpórában magyar nyelvet oktató és a magyar kultúrát közvetítő pedagógusok sokoldalú, magas színvonalú támogatása terén végzett közel két évtizedes munkája elismeréseként” – olvasható a méltatásban.


Magyar Érdemrend Lovagkeresztje, polgári tagozat kitüntetést kapott Czigány Tamás DLA, Ybl Miklós- és Pro Architectura díjas építészmérnök, a Széchenyi István Egyetem Építész-, Építő- és Közlekedésmérnöki Kar Épülettervezési Tanszékének egyetemi docense. A méltatás szerint „hazánk épített örökségét a meglévő értékek megőrzésére is nagy hangsúlyt fektetve gazdagító tervezőmunkája, valamint kutatói és oktatói tevékenysége elismeréseként.”


Dr. Ördög Vince mezőgazdasági mérnök, a Magyar Tudományos Akadémia doktora, a Széchenyi István Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kara Növénytudományi Tanszékének egyetemi tanára a mikroalgák biotechnológiai alkalmazása, különösen a növényvédelem területén elért kiemelkedő tudományos kutatási eredményei elismerésekén a Magyar Érdemrend Tisztikeresztje, polgári tagozat kitüntetést kapta.


A Magyar Érdemrend Tisztikeresztje, polgári tagozat kitüntetésben részesült dr. Rechnitzer János, a földrajztudomány doktora, a Széchenyi István Egyetem professor emeritusa, az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat Közgazdaság- és Regionális Tudományi Kutatóközpontjának kutatóprofesszor emeritusa. A méltatás szerint „a regionális tudomány, ezen belül a regionális gazdaságfejlesztés területén végzett több évtizedes kutatói, oktatói és tudományszervező munkája elismeréseként” vehette át a kitüntetést.


Dr. Író Béla, a Széchenyi István Egyetem Gépészmérnöki, Informatikai és Villamosmérnöki Kar Mechatronika és Gépszerkezettan Tanszékének főiskolai docense több évtizeden keresztül kimagasló színvonalon végzett egyetemi főtitkári munkája, magas szintű oktatói és közéleti tevékenysége elismeréseként a Magyar Arany Érdemkereszt, polgári tagozat kitüntetést vette át a nemzeti ünnep alkalmából.


Kuti József, a Széchenyi István Egyetem címzetes egyetemi tanára, a jogelőd Közlekedési és Távközlési Műszaki Főiskola volt oktatási főigazgató-helyettese, a Távközlési és Automatizálási Intézet, a Távközlési Tanszék korábbi vezetője, a Széchenyi István Egyetem Sportegyesületének alapító, tiszteletbeli elnöke több évtizedes magas színvonalú oktatói munkája, a főiskolai és az egyetemi sportélet terén végzett kiemelkedő szervező és irányító tevékenysége elismeréseként a Magyar Arany Érdemkereszt, polgári tagozat kitüntetést kapta.

Kövecsesné dr. Gősi Viktória

Comments


bottom of page