top of page
Keresés
  • Szerző képeHorváth Márton

Szabadtéri koncertek a Széchenyi-egyetemen: ByeAlex, Kispál, T. Danny a Bridge Garden színpadán

Sorban a negyedik szezonját kezdi meg idén Győr egyetlen állandó szabadtéri színpada, a Bridge Garden. Május és október között az ország legnépszerűbb előadói látogatnak a Mosoni-Duna partjára BSW-től Deák Bill Gyuláig, T. Dannytől az Elefántig, a Kispál és a Borztól az Ossianig. A Széchenyi István Egyetem hallgatói klubjának udvara május 11-én, szombaton ByeAlex fellépésével nyitja meg kapuit.


Néhány éve még kuriózumnak számított a szabadtéri színpad Széchenyi István Egyetem Bridge Hallgatói és Oktatói Klubjának udvarán, mára azonban – a rendezvényes szektor változásaival összhangban – a kulturális élet szerves és elengedhetetlen részévé vált, amely hónapokon át fesztiválokhoz hasonló koncertélményt nyújtott a győriek és Győr környékiek számára. A koncepció sikeresen vizsgázott, tavaly tovább emelkedett az érdeklődés. Idén már negyedik évadát kezdi meg a Bridge Garden, amely a magas látogatottság miatt folyamatosan növekszik területében és időszakában: a korábbiakhoz képest még több fellépővel várja a vendégeket, ezúttal már május közepétől egészen október elejéig.

 

A nyitányon, május 11-én tavalyi nagy sikerű koncertje után ismét ByeAlex és a Slepp melegíti be a közönséget, majd a következő hétvégén a BSW és az Ossian zenél. Az idei évben számos visszatérő zenekar mellett először lép fel a Bridge Garden színpadán T. Danny, valamint első külföldi fellépőként a Bonfire német metálegyüttes. A rock és az alternatív műfajok kedvelőinek sem kell csalatkozniuk, hiszen többek között Deák Bill Gyula, Kalapács és a P. Mobil, illetve az Elefánt, a Csaknekedkislány és az Analog Balaton is koncertet ad a klub udvarán. Különlegesség, hogy május 30-án, csütörtökön a Kispál és a Borz lemezbemutató turnéja is a Bridge Garden felé kanyarodik, amely az egyetlen alkalom lesz idén, amikor Győrben élőben látható a zenekar.

A Bridge Garden páratlan panorámát nyújt a folyópart és a város felé is. (Fotó: Adorján András)
„A tavalyihoz képest idén még korábban, már május közepén nyitunk, ugyanis azt tapasztaltuk, a május-júniusi időszakban óriási érdeklődés mutatkozik a hazai fellépőkre”

– nyilatkozta portálunknak Németh-Bende Péter, a Bridge Hallgatói és Oktatói Klub üzletvezetője, aki hozzátette: a városi ingyenes rendezvényekkel együtt elképesztően színes szabadtéri időszak veszi kezdetét a hétvégén, ahol mindenki megtalálhatja a kedvére való zenei programot.

„A közönség nagyon szerette az akusztikus esteket is, ezeket idén is folytatjuk, de még szervezés alatt vannak. Olyan is előfordul majd, amikor a koncertek után a házban after buli várható, itt a Zaki- és a Golyó-féle rockdiszkót említhetem. Figyeltünk arra is, hogy ne kerüljünk ütközésbe környékbeli nagy rendezvényekkel, például a győri nyárnyitó vagy nyárzáró hétvégével”

– tájékoztatott Németh-Bende Péter.

Fesztiválhangulat a Bridge Hallgatói és Oktatói Klub udvarán. (Galéria: Adorján András)

 

A már bejelentett Bridge Garden-koncertek:

Comments


bottom of page