top of page
Keresés
  • Winkler Csaba

A Széchenyi-egyetem több vezetője, oktatója kapott kitüntetést az államalapítás ünnepe alkalmából

Frissítve: 2023. aug. 22.

Orbán Viktor miniszterelnök javaslatára Novák Katalin köztársasági elnök az államalapítás ünnepnapja alkalmából a Magyar Érdemrend lovagkeresztje, Magyar Arany és Ezüst Érdemkereszt kitüntetéseket adományozott a Széchenyi István Egyetem több vezető oktatójának, munkatársának.


Dr. Kovács Zsolt, az egyetem általános és oktatási elnökhelyettese, dr. Horváth Balázs, az Építész-, Építő- és Közlekedésmérnöki Kar dékánja és dr. Villányi Balázs, a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház orvosigazgatója, az egyetem Egészségügyi Innovációs Kompetenciaközpontjának igazgatója a Magyar Érdemrend lovagkereszt polgári tagozata kitüntetésben részesült. Dr. Kovács Zsolt méltatásakor elhangzott: „hatékony és eredményes munkát vállalt és vállal a Széchenyi István Egyetem stabil képzési, pénzügyi, szervezeti rendszerének értékes és alakító működtetésében, fejlesztésében”. Dr. Horváth Balázs méltatása szerint „az építész-, az építő és a közlekedési infrastrukturális szakterületek képzési, kutatási együttműködését, jövőképének kibontását hatékonyan végzi”.


Nyakasné dr. Tátrai Judit docens, dr. Papp Zoltán nyugalmazott egyetemi docens és Csengeri Mária, az egyetem Kautz Gyula Gazdaságtudományi Karának címzetes egyetemi docense, a Győri Szakképzési Centrum Sport és Kreatív Technikumának igazgatója Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetést vett át. Nyakasné dr. Tátrai Judit oklevelében olvasható: „Naprakész elméleti és gyakorlati felkészültsége, mentori munkája a hazai szállítmányozói szakma jeles értéke.” Dr. Papp Zoltán, a Környezetmérnöki Tanszék nyugalmazott oktatójának érdemeiről elhangzott: „eredményes oktatói életútja, a stabilmotorok konstrukciójának szakszerű megőrzése, közkinccsé tétele a közösségi értékeinket gyarapítja”.


Magyar Ezüst Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetést vett át dr. Erdős Csaba, a Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Kar társadalmi kapcsolatokért felelős dékánhelyettese. A kitüntetés indoklása szerint „értékteremtésének, eredményes, példaértékű munkájának középpontjában a hatékony tehetséggondozás, a mentori szerep, a tudományos utánpótlás szervezése szerepel”.

Dr. Erdős Csaba, dr. Horváth Balázs, Nyakasné dr. Tátrai Judit, dr. Papp Zoltán és dr. Kovács Zsolt a Kulturális és Innovációs Minisztérium ünnepségén vehették át kitüntetésüket.

bottom of page