top of page
Keresés
  • Szerző képeSZE Hírek

Audi Hungaria IT Kerekasztal-beszélgetések a Széchenyi István Egyetemmel közös szervezésben

De mivel is foglalkoznak a győri gyárban az IT munkakörben dolgozók? Az Audi Hungaria IT területe felelős a vállalat valamennyi szakterületén lezajló üzleti folyamatok megbízható és minőségi működésének biztosításáért. Ez a tevékenységük viszont nem csak Győrre terjed ki, hiszen a világon számos más konszern telephelyét is támogatják. Ennek érdekében a négykarikás munkatársak nap, mint nap a legmodernebb technológiák segítségével támogatják ügyfeleiket feladataik elvégzésében, a minőségi szolgáltatások és a kiváló csapatmunka jegyében. Emellett törekednek az aktuális megoldások optimalizálására és a különböző szolgáltatások folyamatos javítására is.

Az Audi Hungaria és a Széchenyi Egyetem közös szervezésében az idei évben négy alkalommal került megszervezésre az IT kerekasztal beszélgetés. A szabadon látogatható beszélgetéssorozat első alkalmával az Audi Hungaria IT Security terület vezetője Szakál Jozef és az alkalmazásüzemeltetés, illetve szoftverfejlesztő csapat képviseletében Nemes Tamás és Koncz Péter látogatott el az egyetemre. A beszélgetés során körbejárták, hogy 2023-ban milyen feladatokat kell ellátnia az IT Security csoportnak, mit tud tenni, illetve mit kell tennie az IT biztonság érdekében egy alkalmazás üzemeltetőnek és hogyan érinti mindez a szoftverfejlesztők munkáját. 



A második beszélgetés középpontjában maga az alkalmazásüzemeltetés állt, melybe a négykarikás vállalat három szakértő munkatársa vezette be az érdeklődő hallgatókat. Németh András az alkalmazásüzemeltetés alapjaiba adott betekintést, a különböző szoftvertípusoktól bemutatásától, egészen az üzemeltetési szintekig. Mészáros Máté projektvezetőként az új szoftverek vállalati rendszerekbe való implementálásáról mesélt. Debreceni Attila pedig service owner-ként az infrastrukturális háttér biztosításához szükséges követelményekről és az ebben rejlő kihívásokról számolt be az érdeklődőknek.



Az év zárásaként az IT rendszerek tervezésének témája került feldolgozásra. Itt kiderült többek között, hogy egy új szoftver implementálást milyen háttérvizsgálat előz meg és egy architekt milyen szempontrendszer mentén dolgoz fel egy szoftveres megoldásra megfogalmazott igényt. Minderről Víg Sándor, a több mint 20 éves IT tapasztalattal rendelkező domain architekt mesélt, majd erre rácsatlakozva Koncz Péter világította meg a témakör szoftverfejlesztői aspektusát. Szabó Brigitta pedig bevezette a hallgatókat a különböző szoftveres megoldások mögé épített üzemeltetési szolgáltatások tervezési folyamatába. 



Ezúton is köszönjük a Széchenyi István Egyetemnek, hogy helyet és lehetőséget adott ennek a kezdeményezésnek, reméljük, hogy a jövőben is találkozhatunk hasonló keretek között veletek!

Amennyiben felkeltette érdeklődésed az IT világa, jelentkezz audis gyakornoki, vagy főállású pozícióra, ehhez pedig megtalálod a szükséges információkat a www.audi.hu/it oldalon Pályázói profilod létrehozását követően már csak egy kattintás a négykarikás vállalat kapuja!


bottom of page