top of page
Keresés
  • Szerző képeCzeiner-Szücs Anita

Családokért díjat vehetett át Némethné Farkas Kata

Némethné Farkas Katát, a Széchenyi István Egyetem Oktatásszervezési Igazgatóság Felnőttképzési Központ vezetőjét Családokért díjban részesítette Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter államalapításunk ünnepe alkalmából. Amint azt a díjazott mondta, a kitüntetés több évtizedes munka és a falak közti szellemiség újabb elismerése.


„Az elismerő oklevélen az én nevem szerepel, de úgy érzem, a díjat a Széchenyi István Egyetem kapta, én pedig csak átvettem. Ezt a tevékenységet sem kötelességből, sem egyedül nem lehet véghezvinni. Szerencsére kollégáim közül nagyon sokakat mondhatok támogatóimnak, akikkel úgy gondoljuk, érdemes a családokért tevékenykedni. Intézményünk vezetése számára pedig kiemelten fontos a család intézménye. A díj több évtizedes munka és a falak közti szellemiség elismerése tehát” – mutatott rá Némethné Farkas Kata, aki a Családokért díjat az államalapítás ünnepe alkalmából a Szépművészeti Múzeumban vehette át. Hozzátette: a folyamatok nem működnek jól szív nélkül, és a győri egyetemen szerencsére sokan vannak, akiknek helyén van a szívük.

Novák Katalin miniszter és Némethné Farkas Kata. (Fotó: CSTNM fotó)

A miniszteri indoklás szerint a Családokért díj adományozása Némethné Farkas Kata az átlagot messze meghaladó munkáját ismeri el.


A szakmailag sikeres, jól teljesítő ember legnagyobb támasza a nyugodt, boldog, pozitív töltést adó család, ami így a közösséget is segíti. Ez a gondolatiság a kezdetektől jelen volt a Széchenyi-egyetem falai között, a vezetők, a kollégák lelkében, mára pedig tudatos stratégiává szilárdult. Ennek köszönhető a 2017-ben elnyert „Legjobb női munkahely”, valamint a 2020-ban elnyert „Családbarát munkahely (bronz fokozat)” cím. E célkitűzések megvalósításában, eredmények elérésében Némethné Farkas Kata az egyetem motorja. Munkája kiterjed az intézmény működését átható – e szellemiséget hordozó – szabályok megalkotásától a különböző események lebonyolításában való közreműködésen át a segítségnyújtás anyagi forrásainak összegyűjtéséig, lelkiismeretes elosztásáig. Emellett tevékenységét kiemelik olyan személyhez kötött, gesztusértékű cselekedetei is, mint a megváltozott élethelyzet lelki és anyagi támogatása születés, házasság, betegség vagy halál esetén.

A kitüntetettek Novák Katalin miniszter körében. Jobbról az ötödik Némethné Farkas Kata. (Fotó: CSTNM fotó)

Névjegy

Némethné Farkas Kata 1986 óta a Széchenyi István Egyetem jogelődjének munkatársa. Hosszú évek óta az intézmény Felnőttképzési Központjának vezetője. Ellátja az Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete (FDSZ) Intézményi Alapszervezetének titkári feladatait immár több mint három évtizede. Több mint egy évtizede tartó magas színvonalú oktatási tevékenységének elismeréseként a Szenátus címzetes egyetemi docensi címet adományozott számára 2021-ben.


A Családokért díjról

A miniszteri elismerésnek számító Családokért díj a családalapítás és a gyermeknevelés támogatása, a családok jólétének növelése érdekében, a családvédelem és az örökbefogadás területén kifejtett kiemelkedő szakmai vagy közszolgálati tevékenység, az idősek emberi méltósága, anyagi, fizikai, lelki egészsége, jóléte, az időskori aktivitás megőrzése érdekében kifejtett munka, valamint az idősek életminőségének, méltóságának, tartalmas mindennapjainak érdekében végzett kiemelkedő tevékenység elismerésére adományozható. Évente legfeljebb harmincan kaphatják meg.

bottom of page