top of page
Keresés
  • Németh Veronika - Papp Zsolt

Egy nap alatt közel hatszázan vehették át értékes diplomájukat a Széchenyi István Egyetemen

A Széchenyi István Egyetem tavaszi diplomaátadóinak sora február 23-án folytatódott. Délelőtt az Audi Hungaria Járműmérnöki és az Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Kar közös ünnepségén 123-an, délután a Gépészmérnöki, Informatikai és Villamosmérnöki Kar rendezvényén 219-en, végül a Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kar diplomaátadóján 240-en vehették át oklevelüket.


A Széchenyi István Egyetemen méltó ünnepségek keretében adják át diplomáikat a végzős hallgatóknak. Az első tavaszi átadót az Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Karon rendezték, majd következtek az Apáczai Csere János Pedagógiai, Humán- és Társadalomtudományi, az Egészség- és Sporttudományi, a Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi, valamint az Építész-, Építő- és Közlekedésmérnöki Kar rendezvényei.

Február 23-án újabb három ünnepséget rendeztek a Széchenyi-egyetem győri kampuszán.

Az Audi Hungaria Járműmérnöki és az Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Kar közös ünnepsége

Délelőtt az Audi Hungaria Járműmérnöki Kar friss diplomásait, valamint az Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Karon környezetmérnöki alap-, energetikai veszteségfeltáró auditor, illetve regionális és környezeti gazdaságtan mesterképzésen végzett hallgatókat köszöntötték.


„A Széchenyi István Egyetemen megszerzett tudás és tapasztalat mostantól az életben való alkalmazására vár”

– fogalmazott dr. Dogossy Gábor, az Audi Hungaria Járműmérnöki Kar dékánja. Beszédében arra is felhívta a figyelmet, hogy ezzel a tanulás nem ért véget, hiszen az élethosszig tart. Kiemelte annak fontosságát, hogy a frissen oklevelet szerzett fiatalok folyamatosan képezzék magukat szakmájukban, sajátítsák el a legújabb ismereteket munkájuk mellett is.


Az ünnepségen a nemzetközi hallgatókat dr. Fodor Dénes dékánhelyettes köszöntötte, majd Kercza Gergely és Baez Jimenez Alexis Paul búcsúzott a végzettek nevében. Dr. Kozma Katalin, az Alkalmazott Fenntarthatóság Tanszék egyetemi docense vehette át az Oktatók a hallgatókért díjat.

Galéria (Fotó: Adorján András, Dudás Máté)


A Gépészmérnöki, Informatikai és Villamosmérnöki Kar diplomaátadó ünnepsége

A nap a Gépészmérnöki, Informatikai és Villamosmérnöki Kar ünnepségével folytatódott.

„A diploma nem más, mint lehetőség, hogy megmutassák, alkalmazzák megszerzett tudásukat, és ezt az esélyt meg kell ragadni. Fontos ugyanakkor, hogy ez a tudás nem a diplomában, hanem az önök fejében, kezükben, mozdulataikban van, amelyet elméletben és gyakorlatban elsajátítottak”

– hangsúlyozta beszédében prof. dr. Horváth Zoltán dékán. Hozzátette, szeretettel várják őket vissza, hogy megosszák a munkaerőpiacon szerzett tapasztalataikat, hogy továbbképezzék magukat, sőt akár arra is, hogy szerepet vállaljanak a jövő szakembereinek képzésében.


Hetzmann Béla, a győri Rába Járműipari Holding Nyrt. elnök-vezérigazgatója, a Széchenyi István Egyetemért Alapítvány kuratóriumi tagja köszöntőjében a mérnöki és informatikai tudás értékét, keresettségét hangsúlyozta.

„Arra a tudásra, amellyel önök rendelkeznek, nagyon nagy a kereslet. Ma sokkal inkább a cégek versenyeznek a jól képzett munkaerőért, mint a szakemberek az állásokért”

– emelte ki. Az elnök-vezérigazgató a Rába és az egyetem szoros, az oktatásban és a fejlesztésekben is előremutató partnerségét, valamint a fenntartó alapítvány folyamatos támogatását méltatta.


Ezt követően Vég Tamás a magyar, Adurvrat Basatta a nemzetközi hallgatók nevében köszönt el az egyetemtől. Az Oktatók a hallgatókért díjat Lukács Antal mesteroktatónak ítélték oda.

Galéria (Fotó: Adorján András, Dudás Máté)


A Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kar ünnepsége

A Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kar ünnepségén a jelenlévőket dr. Remsei Sándor dékán köszöntötte, aki beszédében kiemelte a kritikai gondolkodás fontosságát a közgazdaságtanban.

„A gazdálkodás mozgatórugóinak ismerete nem csupán egyszerű tudás, hanem olyan erő, ami formálja a döntéseinket, gyarapítja hazánkat, és ezzel megalapozza jólétünket. Az itt töltött évek alatt olyan eszközökkel gazdagodtak, melyek segítségével elemezhetik a gazdasági eseményeket, és hozzájárulhatnak környezetünk alakításához. A globális gazdaság dinamikus jellege olyan szakembereket igényel, akik nemcsak alapos tudással rendelkeznek, hanem innovatívak, nyitottak az újra és képesek a továbblépésre – ehhez a Széchenyi István Egyetemen kiváló alapokat kaptak”

– húzta alá.


A végzett hallgatók nevében Bella Bettina Bianka kereskedelem és marketing alapszakos hallgató köszönt el az egyetemtől, míg a nemzetközi hallgatók nevében Chadi Mourad búcsúzott. A rendezvényen átadták az Oktatók a hallgatókért díjat, melyet dr. Berkes Judit, a Statisztika, Pénzügy és Kontrolling tanszék egyetemi docense vehetett át.

Galéria (Fotó: Adorján András)


A diplomaátadók visszanézhetők a Széchenyi István Egyetem YouTube-csatornáján.

bottom of page