top of page
Keresés
  • Szerző képePapp Zsolt

Ezreket vonzott a WHB Győr Rally látványos szakasza a Széchenyi István Egyetem kampuszán

Hatalmas sikerrel zárult az első WHB Győr Rally, amelynek fontos helyszíne volt a Széchenyi István Egyetem. A jórészt győri kampusz területén megrendezett gyorsasági szakaszra sok ezren látogattak ki, akiket a látványos verseny mellett különleges programok is vártak. Ennek a futamnak a győztes párosa lett a magyar bajnok, amelynek tagjai az egyetem különdíját is átvehették a szakaszgyőzelemért.


A győri sportbarátok által alapított Arrabona Rally Club, a TRP Hungary és a Mitko Magyarország összefogásával egy régi álom teljesült szeptember 8–10. között, amikor visszatért a magyar rallysport Győrbe. Nem is akárhogyan, hiszen a versenyzőket különleges helyszínek és több ezer lelkes szurkoló várta. A WHB Győr Rally egyik legemlékezetesebb helyszíne kétségkívül a belvárosi gyorsasági szakasz volt, amely részben a Széchenyi István Egyetem kampuszán zajlott, hatalmas érdeklődés mellett.

A Széchenyi István Egyetem kampusza látványos helyszíne volt az első WHB Győr Rallynak. (Fotó: Dudás Máté)

Az egyetem a kilátogatókat számos izgalmas családi programmal várta. Kicsik és nagyok egyaránt megismerkedhettek a hallgatói csapatokkal, köztük a többszörös világcsúcstartó, elektromos autót fejlesztő SZEnergy Teammel, és a Formula Student-sorozatban versenyző, szintén az európai élvonalba tartozó Arrabona Racing Teammel is.


A kilátogatók elektromos gokartot is kipróbálhattak, amelynek hajtásláncát a Széchenyi István Egyetem Járműipari Kutatóközpontja fejlesztette. (Fotó: Adorján András)

A Széchenyi István Egyetem e-sport-szakosztálya jóvoltából szimulátorozhattak, a gokart szakágnak köszönhetően gokartozhattak az érdeklődők, és láthatták az endurance motoros világbajnokságon szereplő Kovács Bálintnak, az egyetem hallgatójának, a Hungarian Motorsport Academy tagjának gyorsasági motorját is.

Rengetegen követték figyelemmel a helyszínen a versenyt. (Fotó: Adorján András)

Dr. Szauter Ferenc, az intézmény Járműipari Kutatóközpontjának igazgatója a versenyt megelőző sajtótájékoztatón elmondta, a rendezvény remek lehetőség arra is, hogy a Széchenyi István Egyetem bepillantást engedjen formabontó fejlesztéseibe. A szórakozás mellett tehát az intézmény Járműipari Kutatóközpontja és Digitális Fejlesztési Központja révén a legmodernebb technológiák iránt érdeklődő fiatalok pályaorientációja is előtérbe került. Bemutatkozott az egyetem spin-off cégeként létrejött Quatic Technologies Kft., amely elektromos motorok meghajtásához, méréséhez és elemzéséhez kínál termékeket.

Prof. dr. Bokor József, a Széchenyi István Egyetem kutatásért és innovációért felelős elnökhelyettese gratulált Vincze Ferencnek, a belvárosi gyorsasági szakasz legjobbjának. (Fotó: Dudás Máté)

A Széchenyi István Egyetem kampuszán sok ezren követték a Győrbe visszatérő rally belvárosi gyorsasági szakaszát, amelyet végül a Vincze Ferenc – Percze Nándor kettős nyert meg. A futamgyőztesnek járó díjat prof. dr. Bokor József, az egyetem kutatásért és innovációért felelős elnökhelyettese és dr. Szauter Ferenc adta át. A díjazott páros a magyar bajnoki címet is elnyerte.

WHB Győr Rally győztes párosa: Bán Viktor és Csomós Miklós. (Fotó: Dudás Máté)

Az első WHB Győr Rally győztese Csomós Miklós és Bán Viktor lett, akik a tizenegy gyorsasági szakaszból tízben a leggyorsabbnak bizonyultak, és közel egyperces előnnyel diadalmaskodtak. A dobogó második fokára a Vincze–Percze páros, míg a harmadikra Velenczei Ádám és Vánsza Zsolt állhatott.

Galéria (Fotók: Adorján András, Dudás Máté)

bottom of page