top of page
Keresés
  • Szerző képeCzeiner-Szücs Anita - Hancz Gábor

Fergeteges koncerttel nyitott újra a Széchenyi-egyetem megújult Bridge Hallgatói és Oktatói Klubja

Alee és a Follow the Flow fantasztikus koncertjével nyitott újra szerdán a Széchenyi István Egyetem Bridge Oktatói és Hallgatói Klubja, amely egyszerre szolgálja az intézmény hallgatóit, munkatársait és a térségben élőket. Az egyetem a fenntarthatóság jegyében újította fel a létesítményt, jelentősen javítva energiahatékonyságát. Portálunknak a Follow the Flow nyilatkozott a győri estéről.


A Széchenyi István Egyetem hallgatói közösségei nemzetközi példák alapján régóta működtetnek olyan klubokat, amelyek nyitott jellegüknek köszönhetően mind az intézmény polgárainak, mint a térség lakóinak lehetőséget teremtenek a szórakozásra, kikapcsolódásra. Ilyen az egykori csónakházból kialakított Bridge, amely 2007-ben az Országos Rendőr-főkapitánysággal kötött megállapodás révén került az egyetem tulajdonába. A létesítmény rengeteg nagy sikerű rendezvény helyszíne volt az elmúlt másfél évtizedben.

A Follow the Flow és a közönség is élvezte a koncertet. (Fotó: Májer Csaba József)

A Széchenyi István Egyetem egyik stratégiai célja, hogy valamennyi épületét felújítsa a fenntarthatóság és a klímavédelem jegyében, társadalmi felelősségvállalását is szem előtt tartva. Ezen szemlélet jegyében történt meg az elmúlt hónapokban a Bridge felújítása is, a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programból elnyert európai uniós támogatásnak köszönhetően. Az összesen 174,5 millió forintból nyílászárócserére, homlokzati hőszigetelésre, a falak vizesedésének megakadályozására, gépészeti korszerűsítésre, valamint a földszinti tömb lapos tetejének vízszigetelésére és burkolatának cseréjére került sor. A munkálatokat a West Hungária Bau Kft. végezte el.

Az eseményen Knauz Péter, Németh-Bende Péter, Katavics Lajos „Golyó”, Árpási László és Sinkó Csaba vehetett át oklevelet Simon Róbert Balázstól, Maczkó Mártontól és Máté Esztertől, az Egyetemi Szolgáltató Központ vezetőjétől a hallgatók és az oktatók szórakozását és kulturális programokon való részvételét elősegítő kiemelkedő együttműködésükért. (Fotó: Májer Csaba József)

A fejlesztés szerdai átadásán dr. Baranyi Péter Zoltán, az egyetem rektora hangsúlyozta: a klub sokféle funkciót lát el, hiszen helyet ad koncerteknek, szakestélyeknek, báloknak, az egyetemi színjátszókör előadásainak, műhelykonferenciáknak, szakbográcsoknak és a Turizmus Tanszék tankonyhájának is.

„Célunk, hogy a Széchenyi István Egyetem tekintélyes és szerethető egyetem legyen. Ezért nem mindegy, hogy azok a hallgatók, akik nálunk töltenek el négy-öt évet, tanulmányaik és tudományos munkáik mellett milyen körülmények között tudnak kikapcsolódni és szórakozni” – tette hozzá.

Simon Róbert Balázs győri országgyűlési képviselő beszédében hangsúlyozta, hogy a klub teljes körűen újult meg. Megjegyezte azt is, hogy ezzel párhuzamosan zajlik az egyetem Apáczai Csere János Karának Liszt Ferenc utca 17. szám alatti épületének, valamint a Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Kar Áldozat utcai központjának rekonstrukciója. „A Széchenyi István Egyetem Magyarország egyik legdinamikusabban fejlődő felsőoktatási intézménye, amely mára mintegy 13 ezer hallgatóval büszkélkedhet. A Bridge összekötő kapocs a hallgatók és az oktatók között, az egyetem és a város között” – mondta a képviselő.

Fotógaléria: Májer Csaba József és Horváth Márton


Maczkó Márton, az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat elnöke azt hangoztatta: a Bridge a kezdetektől nagy szerepet játszik a hallgatói élet felpezsdítésében.


Ezt mintegy megerősítve a klub szerdán este fergeteges koncerttel nyitott újra, amelyen az X-faktor-győztes Alee, valamint Magyarország egyik legnépszerűbb zenekara, a Follow the Flow lépett fel. A hangulattal az utóbbi együttes tagjai is elégedettek voltak.

„Már vártuk, hogy ismét Győrben adhassunk koncertet, hiszen itt mindig nagyon lelkes a közönség. Az egyetemi bulik hangulata olyan, mint egy minifesztivál” – mondták kérdésünkre.
bottom of page