top of page
Keresés
  • Szerző képeSZE Hírek

Iskolaszentelés a Széchenyi István Egyetem Gyakorló Általános Iskolájában

Már többéves hagyomány, hogy a vízkereszt utáni héten ünnepélyes iskolaszentelést tartanak a Széchenyi István Egyetem Öveges Kálmán Gyakorló Általános Iskolában. Idén különösen emlékezetessé tette az eseményt, hogy január 8-án dr. Veres András győri megyés püspök látogatott el az iskolába és megszentelte az elmúlt évben felújított intézményt. A diákok rövid műsorral köszöntötték az egyházmegye főpásztorát, melyet közös örömzenélés követett pedagógus kollégák hangszeres közreműködésével.


Az ünnepélyes köszöntő után a megyés püspök Isten kegyelmét kérte, hogy a gondokat, szükséget, betegséget tartsa távol az intézménytől és lakóitól, s a krisztusi szeretet és béke legyen velük az esztendő minden napján; nyerjenek vigasztalást, erőt, akik ebben az iskolában tanulnak és tanítanak! „Isten áldása kísérje munkájukat és életüket!” – mondta. Ezt követően szentelt vízzel hintette meg az iskolát. 


A műsor zárásaként együtt énekelt az iskola közössége, mely meghitt, felemelő és emlékezetes élmény volt mindenki számára.








bottom of page