top of page
Keresés
  • Szerző képePapp Zsolt

MEFOB Feszt: 13 sportágban rendeznek országos hallgatói versenyeket a Széchenyi István Egyetemen

Minden eddiginél több, tizenhárom sportágban és több mint ezer résztvevővel rendezik meg Győrben a Magyar Egyetemi–Főiskolai Országos Bajnokság Fesztiválját, vagyis a MEFOB Fesztet. Április 30. és május 3. között a győri Széchenyi István Egyetem ad otthont hazánk legnagyobb hallgatói sporteseményének. A versenyek között persze a közösségi programok és az esti bulik sem maradhatnak el.


A Széchenyi István Egyetem és a Magyar Egyetemi–Főiskolai Sportszövetség közös eseményén, a MEFOB Feszten tizenegy sportágban – kézilabdában, futsalban, röplabdában, asztaliteniszben, ergométeres evezésben, evezésben, sárkányhajóban, ultimate frizbiben, sakkban, vízilabdában és cheerleadingben – országos bajnokságot, míg szkanderben és e-sportban kupát rendeznek a hazai felsőoktatási intézmények hallgatóinak április 30. és május 3. között.

A rendezvény a sport népszerűsítése mellett a közösségépítésről is szól, ezért szabadidősportos programok és esti bulik is színesítik azt.
A Széchenyi István Egyetem az elmúlt években európai színvonalú sportinfrastruktúrát épített ki győri campusán. Itt található a Győri Városi Egyetemi Csarnok, az Egyetemi Edzőcsarnok, valamint a Mosoni-Duna-holtág mellett kosárlabdapályát, műfüves labdarúgópályát, futópályát, strandröplabdapályákat és teqball asztalt magában foglaló Egyetemi Sportpark.

A hallgatóknak sportolási lehetőséget nyújt az 1973-ban alapított, 13 szakosztállyal működő Széchenyi István Egyetem Sportegyesülete (SZESE), az élsportolók támogatására kidolgozott – az élsporttal párhuzamos tanulás és diplomaszerzés lehetőségét kínáló – kettős életpályamodell program, illetve a professzionális sportklubokkal kiépített, az UNI Győr márkanévvel is jelzett, rendkívül szoros kapcsolat. Ebbe a sportos közegbe várja az egyetemistákat a Széchenyi-egyetem.

Április 30-án, kedden már reggel kezdetét veszik a sportversenyek, és az első nap estéjén, 17.30-kor a megnyitó ünnepségen hivatalosan is köszöntik a MEFOB Feszt résztvevőit az egyetemi csarnokban. A versenyzők és a szurkolók a négy nap során változatos győri helyszíneken élvezhetik a küzdelmeket.

Az egyetemi vízilabda-bajnokságot az Aqua Sportközpontban, az ergométeres versenyt és a szkanderkupát a győri campus Új-Tudástér épületének aulájában, a kézilabdát, a röplabdát és a futsalt a Győri Városi Egyetemi Csarnokban és az edzőcsarnokban, a cheerleading versenyt az egyetemi csarnokban láthatják az érdeklődők. Az ultimate frizbit a vámosszabadi műfüves pályán, az asztalitenisz MEFOB-ot az Apáczai-kar csarnokában, az evezést az Aranypart I-en (Mosoni-Duna), a sárkányhajóversenyeket az Aranypart II-n (holtág), a sakkot a Menedzsment Campus épület földszinti termében, az e-sport-kupát pedig az egyetem e-sport-termében rendezik. Az egyes sportágak programjai itt olvashatók.

Lang, Zalán, a MEFOB Feszt egyik nagykövete, a tíz év után újra az élvonalba jutó győri férfi kézilabdacsapat kapitánya a tavalyi MEFOB-on. (Fotó: Dudás Máté)
„Természetesen egy hazai rendezés esetén mindig előtérbe kerül az esélylatolgatás. Ismerve tradícióinkat, kézilabdában és evezésben érmet, érmeket várunk. Számunkra új sportágban, női futsalban is esélyesek vagyunk akár a bajnoki címre is, hiszen ETO-s válogatott sportolók erősítik csapatunkat. Mindemellett bízom abban, hogy az éles versengés mellett az idelátogató több mint ezer hallgató elsősorban jól érzi magát, új kapcsolatokkal, emlékezetes élményekkel gazdagodik a fesztiválon”

– mondta el dr. Gyömörei Tamás, az intézmény Sport- és Rekreációs Központjának igazgatója, a Széchenyi István Egyetem Sportegyesülete (SZESE) elnöke.


A győri MEFOB Feszt nagykövetei, a házigazda Széchenyi István Egyetem hallgatói – Sebestyén Dalma úszó olimpikon, Szabó Bence világbajnoki ezüstérmes és Európa-bajnok evezős és Lang Zalán, az élvonalba törő győri férfi kézilabdacsapat kapitánya. A három kiváló sportoló mindenkit arra biztat, hogy legyen részese a felejthetetlennek ígérkező eseménynek, ahol az amatőr és profi egyetemista sportolók együtt versenyeznek és képviselik a sport közös ügyét.

bottom of page