top of page
Keresés
  • Szerző képeHancz Gábor

Minőségi sajtokat készítő olasz vállalkozással épít együttműködést a Széchenyi István Egyetem

Egy, a hagyományokra és a minőségre nagy hangsúlyt fektető olasz élelmiszeripari vállalkozással tervezi szorosabbra fűzni kapcsolatait a Széchenyi István Egyetem. Az együttműködés hozzájárulna a mosonmagyaróvári kar hallgatóinak gyakorlatorientált képzéséhez, amely így kiterjedhetne a minőségi friss sajtok készítésére is.


A dél-olaszországi, 1968-ban alapított Caseificio San Marco tejipari vállalkozás hivatkozási pont a jellegzetes pugliai sajtok szerelmeseinek. Tarantói székhelyén a legjobb alapanyagokat kiválasztva, a helyi kézműves hagyományokat a legmodernebb technológiákkal ötvözi, aminek köszönhetően kiváló minőségű termékek kerülnek ki a munkatársak kezei közül, köztük mozzarellák, burraták, más sajtféleségek és vajak.


A céggel tavaly ősszel vette fel a kapcsolatot a Széchenyi István Egyetem, amely nagy hangsúlyt fektet nemzetközi és ipari kapcsolatrendszerének erősítésére, s ez a partnerség e két célt egyszerre szolgálja. Az együttműködés alapját jelenti az is, hogy a mosonmagyaróvári kar tevékenységének egyik fókuszában az innovációk és a korszerű élelmiszeripari technológiák állnak.


A kapcsolatfelvétel folytatásaként Michele Valentét, a Caseificio San Marco tulajdonosát, egyben sajtmesterét, valamint Cataldo Nescát, egy dél-olaszországi, tej és tejtermékek nagykereskedelmével, valamint disztribúciójával foglalkozó cég tulajdonosát látta vendégül a Széchenyi-egyetem a napokban. A vendégek megismerkedtek a QS nemzetközi felsőoktatási minősítő szervezet ranglistája alapján a ma már a világ legjobb 4 százalékába tartozó universitas tevékenységével és európai színvonalú infrastruktúrájával. Szó volt az együttműködés folytatásáról is, ami az elképzelések szerint kiterjedhet gazdasági területre, illetve a mosonmagyaróvári hallgatók gyakorlatorientált képzésének további erősítésére is.



Michele Valente a Széchenyi István Egyetemen tett látogatásakor bemutatta, hogyan kell jellegzetes tarantói friss sajtot készíteni. A végeredmény különlegesen finom lett.

Cataldo Nesca (Fotó: Májer Csaba József)

bottom of page