top of page
Keresés
  • Szerző képeSZE Hírek

Széchenyi István Egyetem: kitüntetések Szent István ünnepén

Frissítve: 2021. aug. 26.

A Széchenyi István Egyetem több munkatársa vehetett át állami és önkormányzati kitüntetést az államalapítás ünnepe alkalmából.


Több évtizedes felsőoktatási vezetői és oktatói pályája, kiemelkedő ipari, technológiai kutatási eredményei, valamint a Széchenyi István Egyetem akkreditációja érdekében végzett munkája elismeréseként a Magyar Érdemrend tisztikeresztje polgári tagozata állami kitüntetést vette át dr. Palkovics László innovációs és technológiai minisztertől dr. Czinege Imre gépészmérnök, a Széchenyi István Egyetem professor emeritusa, az Audi Hungaria Járműmérnöki Kar Anyagtudományi és Technológiai Tanszékének egyetemi tanára, az egyetem első rektora.


A Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata állami kitüntetést kapta a Széchenyi István Főiskola egyetemi akkreditációját megalapozó munkája, valamint az Automatizálási Tanszéken folytatott magas szintű tudományos kutatói és szervezőtevékenysége elismeréseként dr. Keresztes Péter Mihály villamosmérnök, a Széchenyi István Egyetem Gépészmérnöki, Informatikai és Villamosmérnöki Kara Automatizálási Tanszékének korábbi egyetemi docense, tanszékvezetője.


A Széchenyi István Egyetem kulturális, illetve képzési arculatának kialakításában vállalt szerepe, valamint az egyetem történetének kutatásában elért eredményei elismeréseként a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata állami kitüntetést vehette át Winkler Csaba, a Széchenyi István Egyetem címzetes egyetemi docense, a Kommunikációs és Alumni Iroda társadalmi kapcsolatokért felelős titkára.

Dr. Kovács Zsolt, a Széchenyi István Egyetem kancellárja, dr. Czinege Imre, Winkler Csaba, dr. Keresztes Péter és dr. Filep Bálint, a Széchenyi István Egyetem elnöke a Vígadóban tartott ünnepségen.

Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter Családokért díjban részesítette Némethné Farkas Katát, a Széchenyi István Egyetem Oktatásszervezési Igazgatóság Felnőttképzési Központ vezetőjét.

A kitüntetettek Novák Katalin miniszter körében. Jobbról az ötödik Némethné Farkas Kata. (Forrás: Novák Katalin Facebook-oldala)

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat ünnepi eseményén dr. Szauter Ferenc egyetemi docens, a Széchenyi István Egyetem Járműipari Kutatóközpontjának központvezetője Gróf Széchényi Ferenc-díjat, dr. Alexay Zoltán, az egyetem nyugalmazott főiskolai docense, a Környezetmérnöki Tanszék egykori oktatója Dr. Csizmadia Andor-díjat vehetett át.


A méltatásban elhangzott: dr. Szauter Ferenc a Széchenyi István Egyetem Járműipari Kutatóközpontjának kutatómérnöke, központvezetője, a Közúti és Vasúti Járművek Tanszék oktatója. Kutatómérnökként az egyik meghatározó vezető személyisége a zalaegerszegi járműipari tesztpálya, a ZalaZONE programjának. Még hallgatóként az egyik alapítója volt az alternatív hajtású járművek szakmai műhelynek, a SZEnergy tehetséggondozó csapatnak. A Shell Eco Marathon európai energiahatékonysági versenyen az általa mentorált SZEnergy csapat első és több dobogós helyezést ért el.


Dr. Alexay Zoltán biológus, természetfotográfus, nyugalmazott főiskolai docens. A Szigetköz szakavatott tudósa, természetjárója és legismertebb fotósa. Életművével nagyban hozzájárult a Kisalföld és a Szigetköz természeti kincseinek megismertetéséhez és népszerűsítéséhez.

bottom of page