top of page
Keresés
  • Szerző képeSZE Hírek

Széchenyi István Egyetem: bajnok lett az UNI Győr ETO HC jégkorongcsapata az Andersen Ligában

A három nyert mérkőzésig tartó döntő harmadik, egyben utolsó felvonását április 14-én rendezték a Győri Jégsport Központban. A Széchenyi István Egyetem csapata, az UNI Győr ETO HC a magyar másodosztályú bajnokság, az Andersen Liga vándorkupájáért lépett jégre a jászberényi Lehel HC együttesével szemben, és a harmadik győzelmével meg is szerezte azt.


Az Andersen Liga döntőjének három nyert mérkőzéséig tartó párharcában egy magabiztos hazai és egy küzdelmes idegenbeli győzelem után már 2:0-ra állt a győri alakulat. A hangulatra ismét nem lehetett panasz, több mint 600-an kísérték figyelemmel a találkozót a helyszínen.

Az ünnepélyes korongbedobást Sebestyén Dalma úszó, az UNI-Győri Úszó SE kiváló sportolója, a Széchenyi István Egyetem hallgatója, az idei győri MEFOB Feszt egyik nagykövete végezte el, aki az országos úszóbajnokságon egymaga nyolc érmet szerzett, és ezzel a legeredményesebbnek bizonyult.
Sebestyén Dalma, az úszó OB legeredményesebb versenyzője, a Széchenyi István Egyetem hallgatója dobta be a korongot.

Az UNI Győr ETO HC az előző hazai meccséhez hasonlóan a sípszótól kezdve nagy nyomást helyezett a vendégek kapujára, a vezetést mégis a vendégek szerezték meg. Az ETO emberelőnyből gyorsan egyenlített, és a második harmadban a vezetést is átvette. A zöld-fehérek ebben a játékrészben világossá tették, hogy melyik a jobb csapat, és 4–1-re elhúztak. A harmadik harmadban tovább növelték előnyüket, majd 5–1-es állásnál kisebb tömegverekedés alakult ki a jégen, aminek következtében öt-öt játékos végleges kiállítást kapott. A Lehel így nem tudta folytatni a játékot, s a mérkőzés a hazaiak győzelmével fejeződött be.

A győriek végig nagy nyomást helyeztek az ellenfél kapujára.
A győri együttes – amelynek tagjai közül hatan is a Széchenyi István Egyetem hallgatói – fantasztikus szezont futott: az EUHL 7. helye mellett első helyet szerzett a MEFOB-on, az Andersen Ligában pedig 27 mérkőzésből 24-et megnyerve elhódította a bajnoki címet is. A csapat játékosa, Madácsi Benedek lett a szezon legeredményesebb játékosa.

Az érmeket és a kupát Radnai Károly, az Andersen Magyarország ügyvezetője, Szombati-Serfőző Eszter, az Uni Pro Sport Kft. ügyvezetője, valamint dr. Gyömörei Tamás, a Széchenyi István Egyetem Sport- és Rekreációs Központjának vezetője adta át.

Győrbe került a kupa, bajnok lett az UNI GYŐR ETO HC csapata!

UNI GYŐR ETO HC 2023/24 szezon Andersen Liga csapatának névsora:

Kapusok: Kornakker Dániel, Róth Nándor, Mészáros Ákos

Játékosok: Almási Márk, Csata Sebestyén, Csölle Dániel Zoltán, Farkas István Tamás, Fekete Botond, Horváth Richárd, Jábor Bendegúz, Kiss Ádám, Kiss Mátyás Zoltán, Koczkás Márk, Láday Áron, Láday Bence, Lévai Norbert, Madácsi Benedek, Majoross Barnabás, Makovics Bence, Nagy Márk Máté, Sipák Martin, Takács Balázs Attila, Vas Márk Dániel, Vojnits Balázs, Wenner Miklós Barnabás

Stáb: Odnoga Mátyás vezetőedző, Láday Lóránt másodedző, Feil Arnold másodedző, Barna Ádám kapusedző, Steingart László erőnléti edző, Alföldi Zoltán sportpszichológus, Baki Dávid felszerelés menedzser, Pribránszki Gergely kommunikáció, Horváth Helga social media, Boros Péter GM

A bajnokcsapat tagjai közül hatan tanulnak a Széchenyi István Egyetemen.



bottom of page