top of page
Keresés
  • Szerző képeHancz Gábor

Széchenyi István Egyetem: innovatív játszótérrel bővült a Mobilis

Innovatív attrakcióval, egy digitális kültéri játszótérrel bővült a Mobilis Interaktív Kiállítási Központ. A fejlesztés újabb minőségi szolgáltatást, kikapcsolódási lehetőséget nyújt a Széchenyi István Egyetem győri kampuszára érkező gyerekeknek, családoknak.


Tizedik születésnapját ünnepelte a Széchenyi István Egyetem kampuszán, az intézménnyel szoros partnerségben működő Mobilis Interaktív Kiállítási Központ. A jubileumon a színes, sok érdeklődő vonzó programok mellett egy beruházás felavatására is sor került.

Elkészült az az innovatív játszótér, amely a „Digitális élményközpontok hálózatának továbbfejlesztése és központi minőségbiztosítása” című európai uniós projekt keretében valósult meg.

A fejlesztést dr. Dőry Tibor, a Mobilis ügyvezetője, Kövecsesné dr. Gősi Viktória, a Széchenyi István Egyetem Apáczai Csere János Kar docense, a Tanárképzési és Módszertani Főigazgatóság főigazgatója, valamint Drotár István, az egyetem Digitális Fejlesztési Központjának központvezetője adta át. Az eseményen részt vett dr. Fekete Dávid egyetemi docens, a terület önkormányzati képviselője is.

Keszthelyi Bernadett, a Mobilis általános igazgatóhelyettese, Drotár István, a Digitális Fejlesztési Központ központvezetője, Kövecsesné dr. Gősi Viktória, a Széchenyi István Egyetem Tanárképzési és Módszertani Főigazgatóság főigazgatója és dr. Dőry Tibor, a Mobilis ügyvezetője az átadáson. (Fotó: Májer Csaba József)
A Mobilis épületéből egy acélszerkezetű gyalogos hídon megközelíthető játszótér kialakítása során modern, funkcionális és környezetbarát, a környezettudatosságot népszerűsítő utcabútorokat és játékokat helyeztek ki, például ház formájú, fluoreszkáló és mozgásra világító padot, LED-világítással ellátott trambulint, beton ülőkockát levegőminőségjelzővel, vagy okospadot USB- és vezeték nélküli töltési lehetőséggel. A játszóeszközök speciális eséscsillapító burkolatot kaptak. A területen napelemes térvilágítótestek és újrahasznosított műanyagból készült hulladékgyűjtők vannak.

A Széchenyi István Egyetem eddig is nagy figyelmet fordított a Mosoni-Duna-holtág melletti Aranypart II. fejlesztésére, ahol sportpark, valamint speciality kávézó épült az elmúlt időszakban. Az újabb korosztályok megszólítását lehetővé tevő játszótér ezen törekvések folytatását jelenti.

A játszótér látogatóit sokféle játszóeszköz várja. (Fotó: Májer Csaba József)




bottom of page