top of page
Keresés
  • Szerző képeSZE News

Tovább erősítette osztrák partnerkapcsolatát a Széchenyi István Egyetem

Az osztrák Pädagogische Hochschule Burgenland hallgatóit látta vendégül a nemzetközi kapcsolatokra nagy hangsúlyt fektető Széchenyi István Egyetem a napokban. A 14 éves múltra visszatekintő együttműködés újabb állomásán az Apáczai Csere János Karon tanuló leendő német tanító szakos hallgatók lehetőséget kaptak, hogy két napra élvezzék a folyamatos német nyelvhasználatot, az idegennyelven történő interaktív tanulást, és értékes kapcsolatokra tehettek szert.



Dr. Sipos Judit, a program gesztora tájékoztatása szerint az első napon a hallgatók tanulmányúton vettek részt Bécsben, ahol a szlovákiai Trnavská Univerzita német szakos hallgatóival közösen fedezték fel és mutatták be egymásnak a multikulturális várost vegyes csoportokban. A második napon pedig Győrben köszöntötték az osztrák partneregyetem hallgatóit és oktatóját. A Széchenyi István Egyetemnek otthont adó barokk megyeszékhelyen a city bound módszerét kihasználva működtek együtt a résztvevők, a programot pedig egy közös vacsorával koronázták meg.


„A sokéves tapasztalat azt igazolja, hogy egy-egy ilyen esemény igazán motiválja a hallgatókat, és minket, oktatókat is. Az együttműködés, az élő kapcsolatok, szomszédos országainkhoz fűződő pozitív attitűdök megerősítik a résztvevőket a közös, európai identitásban” – fogalmazott érdeklődésünkre dr. Sipos Judit.
bottom of page