top of page
Keresés
  • Szerző képePapp Zsolt

Tudományos és Művészeti Diákköri Konferencia a Széchenyi-egyetemen: itt az összes eredmény

Frissítve: 2022. máj. 12.

35 szekcióban több mint háromszáz hallgató mutatta be kutatási eredményeit a Széchenyi István Egyetem Tudományos és Művészeti Diákköri Konferenciáján. Közülük kerültek ki azok az ifjú kutatók is, akik a kétévente rendezendő, legközelebb 2023-ban sorra kerülő Országos Tudományos Diákköri Konferencián (OTDK) képviselhetik az intézményt.


„A tudományos diákkörök rendszere több mint hetven éve a hazai felsőoktatás legszélesebb körű tehetséggondozó programja” – fogalmazott a rendezvény megnyitóján dr. Konczosné prof. dr. Szombathelyi Márta, az Egyetemi Tudományos és Művészeti Diákköri Tanács (ETDT) elnöke. Kiemelte, a Széchenyi István Egyetemen félévente helyi intézményi konferenciákat rendeznek, ahol a hallgatók bemutathatják eredményeiket. Mint mondta, munkáik is bizonyítják, hogy

ma a tudomány nem valami elefántcsonttorony, hanem igenis gyakorlatias. Sok ötletből válik üzleti vállalkozás, amelyet a Széchenyi-egyetem ösztönöz és támogat is.
Több mint háromszáz hallgató mutatta be kutatási eredményeit. (Fotó: Májer Csaba József)

Prof. dr. Baranyi Péter Zoltán, az egyetem rektora elmondta, a hallgatók a végeredménytől függetlenül büszkék lehetnek magukra, hiszen olyan útra léptek, amely az alkotó, a világhoz valamit hozzátenni vágyó emberek útja.

„A világot az új gondolatok, a művészet, a kreativitás, a szabad gondolkodás viszi előre, és ez mind bennetek van, ezt bizonyítjátok munkáitokkal is. Kitaláltatok valamit, azt megfogalmaztátok, és képesek vagytok igazolni állításotok helyességét. Ma ti nemcsak a tudományos konferenciára jöttetek el, hanem egyúttal a tudományos világba is beléptetek”

– szólt a hallgatókhoz a rektor.


A mostani konferencián 35 szekcióban 305 hallgató mutatta be pályamunkáját. A nap zárásaként az is kiderült, hogy közülük 189-en szereztek jogosultságot a 2023-as OTDK-n való részvételre.


A Tudományos és Művészeti Diákköri Konferencia eredményei innen letölthetők:

TMDK_hallgatoi_eredmenyek
.xlsx
XLSX letöltése • 17KB

bottom of page