top of page
Keresés
  • Szerző képeHancz Gábor

Ötödik alkalommal startolt el a Gyerekegyetem a Széchenyi István Egyetemen

Frissítve: 2022. júl. 1.

A környezetvédelem, a klímatudatosság és a klímavédelem áll az idei győri Gyerekegyetem fókuszában, amelyet ötödik alkalommal rendez meg a Széchenyi István Egyetem általános iskolás tanulóknak június 27. és július 1. között. A gyerekek élménydús programokon vesznek részt, és közben egyetemi oktatóktól tanulhatnak.


Ötvenhárom izgatott általános iskolás töltötte meg a Széchenyi István Egyetem Menedzsment Campus épületének konferenciatermét hétfőn délelőtt, akik mindannyian az ötödik alkalommal megrendezett Gyerekegyetemre érkeztek. A program megnyitóján dr. Zseni Anikó oktatási rektorhelyettes elmondta:

a játékos elemeket tartalmazó öt nap során a diákok valódi egyetemi környezetben, egyetemi oktatóktól tanulhatnak előadásokon és szemináriumokon, laboratóriumokat látogathatnak, és így megismerkedhetnek az intézmény életével.

„A másik cél, hogy még középiskolás korotok előtt megszeressétek a természettudományokat, a műszaki pályákat, és aki ebben az irányban szeretne továbbtanulni, időben meg tudja kezdeni az erre való felkészülést” – fogalmazott beszédében.

Dr. Zseni Anikó oktatási rektorhelyettes (fotó: Májer Csaba József)

Dr. Dőry Tibor, a Széchenyi István Egyetem győri campusán található Mobilis Interaktív Kiállítási Központ ügyvezetője, egyetemi docens arra biztatta a gyerekeket, hogy kérdezzenek bátran.

„Reméljük, a program végén sokan mondják közületek, hogy ide szeretnének majd járni középiskola után”

– jegyezte meg.

Dr. Dőry Tibor egyetemi docens, a Mobilis Interaktív Kiállítási Központ ügyvezetője (fotó: Májer Csaba József)
A Széchenyi István Egyetem nagy hangsúlyt fektet az innovációra és a fenntarthatóságra, s ennek megfelelően az idei Gyerekegyetem központi témája a környezetvédelem, a klímatudatosság és a klímavédelem.

A gyerekek többek között a vízről és a hulladékról tanulnak érdekes dolgokat a győri campuson, az Apáczai Csere János Karon és a mosonmagyaróvári karon. Ellátogatnak a Lego élménypedagógiai műhelybe, a Környezetmérnöki Tanszék laboratóriumába és a Mobilisbe is. A programból természetesen a sport- és szabadidős programok sem hiányozhatnak, így lesz például könyvtár- és campustúra, illetve sportos versenyek és vetélkedők teszik felejthetetlenné a hetet, ami pénteken a gyerekek diplomaátadójával zárul.

A Gyerekegyetem résztvevőire izgalmas hét vár. (Fotó: Májer Csaba József)

A Gyerekegyetem kiemelt támogatói: West Hungária Bau Kft., Győri Szeszgyár és Finomító Zrt., Győr-Szol Zrt., Solydent Kft., Universitas-Győr Nonprofit Kft. Támogatók: Büchl Hungaria Kft., Pannon-Víz Zrt., Szintézis Informatikai Zrt. További támogatók: Cserpes Sajtműhely Kft., Greiner Bio-One Hungary Kft. A programok megvalósítását idén is Győr Megyei Jogú Város Önkormányzatának számos intézménye segíti.

bottom of page