top of page
Keresés
  • Balogh-Pécsi Anett - Kövecsesné dr. Gősi Viktória

A Széchenyi-egyetem munkatársai tartottak továbbképzést a diaszpórában tanító magyar tanároknak

Hosszú idő után újra személyesen is találkozhattak a hétvégi magyar iskolák pedagógusai, hiszen a Londoni Magyar Nagykövetség és a Londoni Liszt Intézet közös szervezésében ötödik alkalommal rendezték meg a Hétvégi Magyar Iskolák Országos Oktatási Konferenciáját Londonban, ahol Magyarországról a Széchenyi István Egyetem Apáczai Csere János Pedagógiai, Humán- és Társadalomtudományi Karán oktató pedagógusok tartottak továbbképzést a diaszpórában oktató magyar tanárok számára.

A kétnapos rendezvényt Kumin Ferenc nagykövet és Norton Éva, a Magyarok Angliai Országos Szövetsége elnöke, a konferencia főszervezője nyitotta meg, majd plenáris előadásokat hallgathattak meg az érdeklődő pedagógusok különféle témákban, illetve workshopokon vehettek részt.

Kumin Ferenc londoni magyar nagykövet

Az európai magyar diaszpóra más országaiban élő és tanító kollégák részvételére is lehetőség nyílt, ők online formában tudtak bekapcsolódni a plenáris előadásokra. Kövecsesné dr. Gősi Viktória, a Széchenyi István Egyetem Tanárképzési és Módszertani Főigazgatóság főigazgatója előadásában beszélt a különböző intelligenciaterületek fejlesztésének lehetőségeiről meseterápiás foglalkozások során, ezt követően egy általa vezetett workshop keretében alkotó-fejlesztő mesefoglalkozáson vettek részt az érdeklődő pedagógusok.

Alkotó- fejlesztő mesefoglalkozás Kövecsesné dr. Gősi Viktóriával

Dr. Lampert Bálint egyetemi adjunktus a játékosítás (gamifikáció) alkalmazási lehetőségeiről és a tanulási motiváció elősegítéséről adott elő, illetve online szabadulószobák lehetőségeit mutatta be a magyar nyelv és kultúra tanításában.

Dr. Lampert Bálint által vezetett workshop az online szabadulószobák lehetőségeiről

Balogh Evelin okleveles gyógypedagógus az aktivitás és figyelem zavarai (ADHD) és autizmus spektrumzavar tüneteiről, diagnózis felállításának lépéseiről, illetve a társas kapcsolódási nehézségekről tartott előadását követően esetmegbeszélésre is lehetőség nyílt kiscsoportos munkaformában.

Balogh Evelin okleveles gyógypedagógus előadása az ADHD és autizmus spektrumzavar tüneteiről

Várszeginé dr. Gáncs Erzsébet egyetemi adjunktus a Kalendárium komplex művészeti tantervet mutatta be plenáris előadásában, utána pedig csatlakozni lehetett az őszi jeles napok énekes szokásai, rábaközi népdalok és táncok feldolgozását bemutató workshophoz.

Várszeginé Dr. Gáncs Erzsébet által vezetett „Őszi jeles napok énekes szokásai, rábaközi népdalok és táncok” workshop

Balogh-Pécsi Anett előadásában a szociális kompetencia drámapedagógiai módszerekkel történő fejlesztési lehetőségeit mutatta be, majd egy tantermi komplex drámafoglalkozáson vehettek részt az érdeklődők.

Balogh-Pécsi Anett által vezetett drámafoglalkozás

Az első nap programja közös énekléssel zárult, a másodikon pedig a Magyar Örökség-díjas Ringató-alapító Gróh Ilona és Ringató-foglalkozásvezető Gáll Viktória interaktív programján is részt vehettek a kollégák.

Gróh Ilona, Ringató alapító és Gáll Emese, Ringató foglalkozásvezető előadása

Egy példaértékűen megszervezett, jó hangulatú rendezvény részesei lehettünk, amelyért köszönetünket fejezzük ki.




bottom of page