top of page
Keresés
  • Szerző képeSimon Panka

Diplomaátadó az Apáczai Csere János és az Egészség- és Sporttudományi Karon

A Széchenyi István Egyetem Apáczai Csere János Karán, valamint Egészség- és Sporttudományi Karán összesen 57 hallgató tett sikeres záróvizsgát a nemrégiben zárult félévben. Diplomájukat pénteken vehették át ünnepélyes keretek között az Egyetemi Hangversenyteremben.

Az Apáczai Csere János Karon 43, az Egészség- és Sporttudományi Karon 14 végzős hallgató vehette át diplomáját. (Fotó: Horváth Márton)

„Aki törekszik, mindent elér!” – ezzel a 17. századi, Apáczai Csere Jánostól származó idézettel kezdte köszöntőjét dr. Pongrácz Attila egyetemi docens, az Apáczai Csere János Kar dékánja. Beszédében kiemelte, hogy

a több mint 240 éves múltra visszatekintő győri tanítóképzés gerincét az emberi értékfejlesztési tevékenység jelentette. Emlékeztetett a karon végzett magas színvonalú oktató-nevelő munkára is, kiemelve a hivatástudat, szakmai elkötelezettség és erkölcsi példamutatás fontosságát.

Elmondta, hogy jelenleg hét alapképzés, három mesterképzés és huszonnégy szakirányú továbbképzés érhető el a karon, és ezek mindegyikét folyamatosan fejlesztik.

Dr. Baranyiné dr. habil. Kóczy Judit egyetemi docens, az Apáczai Csere János Kar nemzetközi kapcsolatokért felelős dékánhelyettese, dr. Fehér Rózsa adjunktus, az Egészség- és Sporttudományi Kar általános dékánhelyettese, dr. Pongrácz Attila egyetemi docens, az Apáczai Csere János Kar dékánja, Soósné dr. habil. Kiss Zsuzsanna egyetemi docens, az Egészségtudományi Tanszék vezetője a diplomaátadó ünnepi elnökségében. (Fotó: Horváth Márton)

Dr. Fehér Rózsa adjunktus, az Egészség- és Sporttudományi Kar általános dékánhelyettese beszédében örömét fejezte ki, hogy

a világjárvány elmúlt két éve után ismét személyesen vehetik át diplomájukat a végzett hallgatók. Hangsúlyozta, hogy nehéz időszak van az egyetemisták mögött, hiszen sokszor nélkülözniük kellett mind az oktatók, mind a hallgatótársak segítő jelenlétét.

Kiemelte, hogy most még nagyobb szükség lesz a rekreáció és egészségturizmus ágazatában dolgozókra, hiszen a járvány után kiemelten fontos ezen területek visszaépítése.


A végzett hallgatók nevében ezután Pótáné Dallos Csilla emberi erőforrás tanácsadó mesterszakos hallgató köszönt el az egyetemtől. Búcsúzójában hangsúlyozta, hogy bár számos nehézséget és kihívást jelentett számukra a pandémia időszaka, sok tekintetben segített fejlődniük is, legyen szó a digitális kompetenciáról vagy az önismeretről. Edgar Allan Poe szavait idézte, miszerint

„nem a tudásban van a boldogság, hanem a tudás megszerzésében”.
Győri Evelin, a mesterszakos hallgatók képviselője, Miklós Melánia, az alapszakos hallgatók képviselője, Kovács Nikoletta, a szakirányú továbbképzésen végzett hallgatók képviselője az eskütételkor. (Fotó: Horváth Márton)


bottom of page